torstai 12. elokuuta 2021

Vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseksi


Ripsa Koskinen-Papunen: Ripsaus parempaa elämää

Kustantaja Tammi


Yksikin hyvinvointia lisäävä teko on tyhjää parempi 


Hyvinvointivalmentaja Ripsa Koskinen-Papunen on kirjoittanut vinkkikirjan edistämään hyvinvointia. Pienet muutokset elämäntavoissa ovat helppoja toteuttaa, ja pieniä tekoja on helpompi toteuttaa kuin suuria. 


Monella pienellä valinnalla voi olla lopulta suurempi merkitys kuin yhden ison muutoksen tekemisellä (joka on paljon vaikeampi pitääkin). Uuden tavan omaksuminen kestää keskimäärin 66 päivää. Uudesta tavasta ei siis hetkessä tule rutiinia. Jokaisesta onnistumisesta kannattaa iloita. 


Hyvinvointi on tietenkin monen eri asian summa. Terveys, työhyvinvointi, fyysinen kunto, ihmissuhteet ja ruokavalio vaikutavat kaikki siihen, miten voimme. Kirjasta löytyy erilaisia testejä, joiden avulla saa realistisen kuvan siitä, millä tolalla asiat ovat. 


Kirja on täynnä faktatietoa ja vinkkejä. Osa on varmasti tuttua (istuminen ei ole hyväksi, ja jo pienikin jaloittelu vähentää istumisen haittoja), mutta löydät takuulla myös paljon uutta. Kirjaa ei kannata hotkaista kerralla, koska kukaan ei voi omaksua näin paljoa uutta hetkessä. Suosittelen lukemaan kirjaa osa-alue kerrallaan, etsimään juuri itselle sopivia vinkkejä ja toteuttamaan niitä vähitellen. 


Kirjasta löytyy muuten neljän minuutin kuvitettu pikatreeniohje. Sen verran varmaan jaksaa kuka tahansa?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!