tiistai 24. elokuuta 2021

Mutakakku

 




Vanhin poikanen täytti kuun alussa 17, joten tein hänen lempikakkua, joka on mutakakku. Tämäkin on sellainen leivonnainen, mikä on helppo ja nopea tehdä, mutta maku on täydellinen.

Ihanan valuva mutakakku


Laita pieneen (noin 20cm) irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle.

Sulata kattilassa tai mikrossa 150 g voita + 200 g tummaa suklaata.

Lisää 2 dl sokeria + ripaus suolaa. Sekoita.

Lisää 4 kananmunaa yksitellen, vatkaa jokaisen jälkeen hyvin.

Lisää 3/4 dl vehnäjauhoja, sekoita kevyesti, älä vaivaa.

Kaada taikina vuokaa ja paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.

(Alaosassa siksi, ettei pinta pala.)

Laita kakku jääkaappiin jäähtymään, kakku on parasta seuraavana päivänä (ja sitä seuraavana.)

Laita kuorrute jäähtyneen kakun päälle:

Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Lisää joukkoon 50 g suklaatuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa. Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, sekoita joukkoon 50 g sulatettua tummaa suklaata. Tällä kertaa vaahtona on kaura-kinuskivaahtoa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!