maanantai 5. heinäkuuta 2021

Kikhernehummus

 Yksi asia, jonka olen vasta aikuisena oppinut, on se, että syöminen on ihanaa. Jos johonkin käytän aika surutta rahaa, niin ruokaan. Käyn mielelläni kahviloissa ja ravintoloissa. Ruoka on ennen kaikkea nautinnon (ei energian) lähde minulle.

Näin helteillä olen hieman kaivannut teehetkiäni (kuuma tee on vaihtunut jääteeksi, mutta siltikin). Rakastan pannussa haudutettua teetä.

Teen kanssa syön mielelläni jotain hyvää. (=kakkua) Välillä kuitenkin mieli tekee jotain suolaista. Meillä on lähes aina jääkaapissa tätä helposti valmistuvaa kikhernehummusta. Rakastan sitä! (Minä, joka toivoin koko lapsuuteni olevani allerginen kaikille herneitä muistuttavillekin kasveille.)

Hummuksen päälle laitan mieluiten ituja, mutta babypinaattikin on hyvää. Tarkkoja mittoja en osaa antaa, mutta ei niillä ole niin väliäkään. Hyvää tulee aina.


Kikhernehummus

Huuhtele tölkillinen kikherneitä. Laita ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon pari lusikallista tahinia + puolen kymmentä viipaletta aurinkokuivattua tomaattia + iso valkosipulinkynsi + ripaus suolaa + loraus vettä + puolikkaan sitruunan mehu. Voit laittaa mausteeksi vähän savupaprikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!