maanantai 19. heinäkuuta 2021

Jäädytetty suklaakakku ja vegaaninen voileipäkakku

 


Asioiden juhlistaminen tekee arjesta ihanaa!

Minä juhlistan kaikkia mahdollisia asioita: syntymä- ja nimipäiviä, juhlapäiviä (joulu, vappu jne), kesäloman alkamista.. Ei aina ole pakko juhlia kakun avulla, mutta itse satun pitämään kakuista tosi paljon.


🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Jäädytetty suklaakakku

Pohja: Murskaa 150g keksejä. Sulata 50g voita. Sekoita. Painele haarukalla vuokaan.

Kaada päälle täyte ja jäädytä pakastimessa yön yli.

Täyte: Sulata 200g maitosuklaata. Vatkaa 2dl kermaa vaahdoksi. Vatkaa puhtailla vatkaimilla toisessa kulhossa 2 valkuaista vaahdoksi. Lisää tähän 0,5dl sokeria. Sekoita vaahdot keskenään. Lisää 200g maustamatonta tuorejuustoa + 1,5dl sokeria + ripaus vaniljasokeria. Lisää 2 keltuaista. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita kaikki.

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Vegaaninen voileipäkakku

Täyte 1: Raasta 200g kurkkua, painele ylimääräinen neste pois siivilän läpi. Purista 2 valkosipulinkynttä. Sekoita nämä purkilliseen (150g) kaurafraichea. Lisää suolaa + mustapippuria.

Täyte 2: Soseutaa purkillinen kaurafraichea + 100g aurinkokuivattuja tomaatteja sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon puolikas paloiteltu paprika 0,5dl basilikaa + suolaa.

Kokoa kakku. Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Kostuta leivät kasvisliemellä (vettä + kasvisliemikuutio). Laita tarjoilulautaselle 3 leipäpalaa ja puolet täytteestä 1. Levitä päälle uusi leipäkerros ja puolet täytteestä 2. Tee samoin vielä 2 kerrosta.

Kuorruta seuraavana päivänä.

Kuorrutus: Sekoita purkillinen kaurafraichea + 150g vegaanista tuorejuustoa (esim Violife creamy). Levitä kakun päälle.

Koristele esim. herneenversoilla ja miniluumutomaateilla.



1 kommentti:

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!