torstai 24. kesäkuuta 2021

Hyvästit tavaroille!

 Fumio Sasaki: Hyvästit tavaroille - vapauttava minimalismi 

kustantaja Viisas elämä


Minimalismi kiehtoo minua ja monia muitakin. (Itsehän olen sujuvalisti, mutta luen ja seuraan minimalismijuttuja suurella mielenkiinnolla.) 

Fumio Sasakin Hyvästit tavaroille sisältää 55 vinkkiä tavaroiden hyvästelemiseen. (Kuka tahansa voi luopua tavaroista, kyse on vain päätöksenteosta.) Kirja ei kuitenkaan ole tavaroiden karsimisopas, vaan entisen materialistin pohdintaa tavaroista, onnellisuudesta ja kiitollisuudesta. 

Tavaroiden vähentäminen ei nimittäin itsessään ole päämäärä. Minimalismi on menetelmä, jonka avulla on helpompi löytää ne aidosti tärkeät asiat. Minimalismia voi toteuttaa elämässä muutenkin, kuin vain tavaroiden kautta.

Tärkeintä on se, mitä teet tavaroiden vähentämisen jälkeen. 

Minimalismi ei ole kilpailua siitä, kenellä on vähiten, eikä se ole katumusharjoitus. Tärkeä huomio on sekin, että jos monien asioiden omistaminen oikeasti tekee onnelliseksi, ei näistä asioista kannata silloin luopua. Kaikki turha kannattaa elämästä poistaa - tällöin huomaa helpommin kaiken hyvän. Minimalismi maksimoi valinnoista seuraavan onnellisuuden. 

Lue myös: Teemu Kunto: Minimalismi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!