keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Karita Tykkä: Hyvä elämä


Karita Tykkä: Hyvä elämä

Ravintoa keholle ja mielelle 

kustantaja Readme

Karita Tykkä on tehnyt kirjan terveellisestä ruokavaliosta. Kirja ei todellakaan ole pelkkä ohjekirja, vaan ajatuksia herättelevä teos. Ruokavaliolla on nimittäin yhteys mieleen ja yleisesti vointiin. 

Kun opettelee kuuntelemaan kehoaan, oppii huomaamaan, kuinka mikäkin ruoka-aine vaikuttaa siihen ja olotilaan. Tykkä ei usko, että on olemassa yksi ainoa, kaikille sopiva ruokavalio. (Vaikka se olisikin kovin helppo ratkaisu.) 

Ruoka ei ole vain kehon vaan myös mielen ravintoa.

Visuaalisesti kaunis teos houkuttelee lukemaan lyhyen pätkän silloin tällöin, ja kokeilemaan uusia ruokia. Kirjassa on ruokaohjeiden lisäksi harjoituksia oman ajattelun kehittämiseen ja selventämiseen. Hyvä elämä auttaa tekemään hyviä valintoja, jotka ovat hyväksi juuri itselle. 

Tykkä puhuukin paljon siitä, kuinka tulisi miettiä sitä, mitä itse haluaa. Toisten odotusten mukaisesti toimiminen ei ole hyväksi. Tykkä ei usko paheisiinkaan. Mitään ruokaa ei tarvitse ansaita eikä ruusta tarvitse tuntea syyllisyyttä. Kirjan vinkeillä ruokaan liittyvästä syyllisyydestä tai häpeästä on mahdollista päästä eroon. Kirjassa on paljon muitakin vinkkejä ruokaohjeiden seassa. Ehdottomuus minkään ruokavalion kanssa ei ole hyväksi, ja suuntaa onkin hyvä muuttaa tarvittaessa. 

Pidän kirjan rauhallisesta tunnelmasta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!