Ihanan valuva mutakakku
Laita pieneen (noin 20cm) irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle.
*
Sulata kattilassa tai mikrossa 150 g voita + 200 g tummaa suklaata.
Lisää 2 dl sokeria + ripaus suolaa. Sekoita.
Lisää 4 kananmunaa yksitellen, vatkaa jokaisen jälkeen hyvin.
Lisää 3/4 dl vehnäjauhoja, sekoita kevyesti, älä vaivaa.
*
Kaada taikina vuokaa ja paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
(Alaosassa siksi, ettei pinta pala.)
*
Laita kakku jääkaappiin jäähtymään, kakku on parasta seuraavana päivänä (ja sitä seuraavana.)
*
Laita kuorrute jäähtyneen kakun päälle
Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Lisää joukkoon 50 g suklaatuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa. Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, sekoita joukkoon 50 g sulatettua tummaa suklaata.
*
*
Britakakku
Vatkaa 4 kananmunan valkuaista kovaksi vaahdoksi. Lisää 2 dl sokeria + 1 tl vaniljasokeria koko ajan vatkaten. Vaahto on valmista, kun se ei tule ulos kulhosta, vaikka kulhon jääntää ylösalaisin.
*
Vatkaa toisessa kulhossa 200 g margariinia + 2 dl sokeria vaahdoksi. Lisää 4 kananmunan keltuaista + 1 dl maitoa. Lisää 2½ dl vehnäjauhoja + 3 tl leivinjauhetta.
Jaa tämä taikina kolmeen osaan. Levitä pellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon. Kaada jokaisen taikinaympyrän päälle valkuaisvaahtoa niin, että taikina peittyy. Ripottele valkuaisvaahdon päälle mantelilastuja.
Paista levyjä 175 asteessa noin 15 - 20 minuuttia.
*
Kun levyt ovat jäähtyneet, kasaa ne päällekkäin ja laita väliin vaniljavaahtoa sekä marjoja tai paloiteltuja hedelmiä.
*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!