tiistai 21. heinäkuuta 2020

Helppo ja edullinen matkakohde: RiikaMatkustaminen on ihanaa. Ikävä kyllä se on myös epäekologista ja nyt koronan takia myös epäsuotavaa. Matkustin silti. Olin loman tarpeessa ja mielestäni myös ansainnut sellaisen. Omia valintoja nyt on turhaa selitellä laajemmin, aina joku on eri mieltä. Pääasia, että loma oli ihana.

Riika on helppo kohde. Sinne pääsee aika näppärästi omalla autolla (edullisin tapa matkustaa isommalla porukalla), lentäen tunnissa tai risteilylaivalla. Riian vanha kaupunki on näppärän kokoinen, sitä jaksaa tutkia kävellen lastenkin kanssa. 

Junalla pääsee helposti Jurmalaan, jossa on upea ranta (jää pois Majorin kohdalla). Lipun saa ostettua juna-asemalta, edestakaisen matka maksoi muutaman euron. Juna-asema on Stockmannin vieressä, ja näiden toisella puolella on kauppahalli sekä tori, joilla myydään edullisesti syötävää (ja kukkia, vaatteita, tavaroita, matkamuistoja..). Kakkupalat maksoivat alle euron ja vadelmat ja mansikat puolet Suomen hinnoista. 

Muutenkin syöminen oli edullista. Ruuan sai kympillä ja viisi päivää hotellissa maksoi satasen. Valitsimme hotellin, jossa oli pieni kylpylä. Koronan takia kylpylään ei saanut mennä kerrallaan kuin muutama ihminen, joten siellä sai olla ihan rauhassa. 

Riika oli siisti ja täynnä ihania yksityiskohtia. Laitan lisää kuvia vielä myöhemmin. Riiassa voisin käydä mielelläni uudestaan! Siellä olisi enemmänkin nähtävää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!