sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Elämä olisi helppoa, jos se olisi helppoa

En ole koskaan ollut mikään elämänohjeihminen. Otan ohjeita huonosti vastaan, joten en niitä hirveästi jakelekaan. Jokainen katsoo asioita omasta näkökulmastaan, josta ei sen toisen näkökulma niin vain näy. 

Ja onhan se nyt helppoa sanoa, mitä toisen pitäisi tehdä. Mutta teepä sitten itse niin, kuin on neuvottu... Nii-in. Ei ole helppoa. 

Ja kaikista ärsyttävin on se, että käsketään tekemään jotain (Ota itseäsi niskasta kiinni!), mutta ei kerrota, kuinka se tapahtuu. 

No mutta nyt niihin ohjeisiin. Jos et tee mitään, mitään ei myöskään tapahdu. Lapsuudensankarini Matti Nykänen sanoin tämän näin: "Kun ihminen nukkuu, sille ei tapahdu mitään. Mutta kun se ei nuku, se voi saada vaikka kalan."

En tosin tiedä tilannetta, milloin hän näin on sanonut, mutta itse olen tämän käsittänyt niin, että itse pitää asiat laittaa tapahtumaan. 


Olisi niin helppoa antaa asioiden mennä ihan häneksi, kun ne eivät onnistu. Luovuttaa siis. Olisi ihanaa, kun joku muu tulisi ja selvittäisi asiat. Näin ei tule käymään. Se on inhottavaa. Juuri tästä syystä en ole elämänohjeihminen. Ohjeet ovat ärsyttäviä! Ne eivät kerro, että voit vain maata viltin alla itkemässä ja kyllä se siitä sitten. Ne eivät silittele päätä ja tarjoa suklaata. Ei, vaan ne käskevät tekemään kaikkea sellaista, mitä emme halua. Mutta ikävä kyllä ne ovat oikeassa. Ja kaiken lisäksi elämä on epäreilua! Toiset saavat vaikka ja mitä. Aina jollakin menee paremmin. Aina joku saa sen, minkä olisi itse halunnut. Ei se lohduta, että jollakin menee vielä huonommin. Eikä sen todellakaan tarvitse lohduttaa. 

Jokaisella on oikeus olla surullinen omista asioistaan. 
No, onneksi välillä näinkin. Minä ainakin koitan nauttia elämän pienistä ihanista asioista, koska niitä on helpoin saada. Elämä on arkea. Tehdään siis arjesta ihanaa. 

(Ps. En yhtään muista, mistä olen nämä ohjeet kuullut. Jokuhan nämä on varmasti sanonut, en vain muista kuka ja missä.)

4 kommenttia:

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!