lauantai 20. kesäkuuta 2020

Brunssi + 4 ohjetta


Avokadocaprese

5 tomaattia 
2 palloa mozzarellaa 
1 avokado
1 ruukullinen tuoretta basilikaa
ripaus suolaa
mustapippuria 
3 rlk oliiviöljyä
1,5 rlk balsamicokastiketta

Siivuta tomaatit. Revi mozzarella. Siivuta avokado. Irrota basilikanlehdet. Kokoa ainekset salaattivadille. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Lorauta päälle oliiviöljyä ja balsamicoa. 


Hölskytyskurkut

1 kurkku 
1 dl vettä 
0,5 dl sokeria 
0,25 dl omena- tai valkoviinietikkaa
0,5 tl suolaa
pieni kourallinen silputtua tilliä

Viipaloi (ja halutessasi kuori) kurkku. Laita kaikki ainekset rasiaan ja ravista voimakkaasti. Anna maustua hetki jääkaapissa. 



Makaronisalaatti

250g pastaa
150g savukinkkusuikaleita
1 omena
1 paprika
pala juustoa
suolakurkku

kastike

2 purkkia kermaviiliä
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria


Keitä pasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuutioi omena, paprika, suolakurkku ja juusto. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. 





Tortillavuoka

500g tomaattimurskaa 
valkosipulia 
oreganoa
paprika
2 tomaattia
400g jauhelihaa
jalapenoja
juustokastike
tortillalastuja
aurajuustoa

Mausta tomaattimurska valkosipulilla ja oreganolla. Kaada vuokaan. Paloittele murskan päälle paprika ja tomaatit. Ruskista ja mausta jauheliha ja kaada vuokaan. Laita viipaloidut jalapenot jauhelihan päälle. Kaada juustokastike jauhelihan päälle (itse käytän sellaista valmisjauhetta, joka sekoitetaan maitoon ja keitetään nopeasti.) Lado vuoka täyteen tortillalastuja ja murustele päälle aurajuustoa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!