Mustikkapiirakka
Tällä ohjeella voi tehdä mitä tahansa piirakkaa - mustikoiden tilalla voi käyttää muita marjoja, hedelmiä (esim. omenaa) tai vaikka rahkaa. Ohjeessa käytetään mittana lasia, minun lasi on pieni Iittalan Kartio-lasi.
*
Voitele paistoa kestävä uunivuoka ja jauhota korppujauholla.
*
Sekoita 4 lasillista vehnäjauhoja + 2 lasillista sokeria + 2 tl leivinjauhetta + 2 rlk vaniljasokeria + 250 g sulatettua margariinia.
Jaa taikina puoliksi. Toiseen puoleen lisää 1 lasillinen piimää + 1 kananmuna. Levitä tämä puolisko vuokaan.
Kaada pohjan päälle täyte, esimerkiksi mustikoita + 200g rahkaa / maustamatonta jugurttia / kermaviiliä + hiukan sokeria.
Ripottele päälle toinen puoli taikinasta.
*
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia (kiertoilmauunissa vähemmän).
*
Kaurahiutale-suklaapalat
*
Sulata 175 g voita pienessä kattilassa. Lisää 150 g tummaa suklaata ja anna sulaa voin sekaan. Lisää 3 dl sokeriia + ripaus suolaa + 2 tl vaniljasokeria + 2 munaa + 2 dl vehnäjauhoja.
Voit sekoittaa taikinan vaikka haarukalla, ei tarvitse vatkata.
*
Kaada taikina uunivuokaan, jossa on leivonpaperi. Paista 175 asteessa (kiertoilmauunissa, tavallisessa 200 asteessa) noin 8 minuuttia.
*
Paistamisen aikana sulata samassa kattilassa 150 g voita. Lisää 2 dl fariinisokeria + ripaus suolaa + 5 dl kaurahiutaleita.
(Älä käytä pikakaurahiutaleita, tavallisten kaurahiutaleiden koostumus on kivempi!)
Kaada seos pohjan päälle ja laita uuniin paistumaan vielä 8 minuutiksi.
*
Anna valmiin paistoksen jäähtyä, mielellään jääkaapissa, niin se on parhaimmillaan.
*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!