lauantai 30. marraskuuta 2019

Joulun kirjalahjat lapsille

Joulu on täydellistä aikaa lukemiselle. Suklaakonvehteja, kuumaa glögiä, hämärä ilta ja viltti sohvannurkassa. Hyvä kirja.. Kuulostaa ihan joululta, vai mitä? 

Siksipä kirjalahja on mitä mainioin myös lapsille. Minä ainakin haluan, että lapseni muistavat myöhemmin jouluista tunnelmia. Hetkiä, kun oli ihanaa lukea ihan uutta kirjaa ja uppoutua tarinoihin. 

Sillä lukeminen on ihan parasta. Se rentouttaa ja tekee viisaaksi. 

Tässä siis tämän joulun kirjavinkit lapsille. 

Ensimmäiseksi suosikkini: 

 J.K. Rowling: Harry Potter ja liekehtivä pikari 

kustantaja Tammi

Harry Potterit itsessään ovat ihan paras kirjasarja. Ne jaksaa lukea useaan kertaan, niistä tehdyt elokuvat ovat hyviä ja täydelliseksi kirjan tekee Jim kayn kuvitus. Aion lukea tämänkin kirjan ties monettako kertaa ihan kuvituksen takia. 

Upeat vesivärikuvat herättävät tarinan henkiin aivan eri tavalla kuin pelkkä teksti. Olisipa tämä kirja ollut olemassa jo silloin, kun minä olin lapsi! Olisin rakastanut tätä! (Rakastan tätä tosin nytkin..) 

Ja sitten toinen upeasti kuvitettu kirja: 
Maja Lunde: Lumisisko 

kustantaja S&S

Tämän kirjan upeasta kuvituksesta vastaa Lisa Aisato. Kirja sopii niin tytöille kuin pojille. Tarinassa Aatto odottaa joulua, joka ei kotiin meinaa tulla. Surullisessa kodissa ei odoteta joulua, toisin kuin Hetan luona, jonka kotona jokaisessa huoneessa joulu on läsnä. 

Lumisisko kertoo surusta, rakkaudesta ja ilosta. 

Vielä yksi satukirja: Kevin Crossley-Holland & Susanne Lugert: Grimmin eläinsatuja

Grimmin eläinsaduissa on yksitoista klassikkosatua, jotka sopivat erityisen hyvin ääneen luettavaksi. Tarinoista syntyy pohdittavaa hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä. Päähenkilöinä saduissa ovat eläimet. Osa tarinoista on hyvinkin tuttuja (kuten Bremenin soittoniekat), osa taas uusia tuttavuuksia. 

Seuraavaksi hauska runokirja: Malin Klingenberg: Pierun elämää 

kustantaja S&S

Pieru naurattaa aina. Miksipä siitä ei voisi kirjoittaa siis runojakin? Hannele Huovin suomeksi riimittelemät runot ovat lyhyitä ja hauskoja, innostavat siis sellaisenkin lapsen lukemaan, joka ei muuten lukisi. 

Sitten pääsemmekin tietokirjoihin: John Farndon: Näin toimii ihmeellinen ihmiskeho

kustantaja Into

Muistatteko televiosiosarjan Olipa kerran elämä, jossa seikkailtiin ihmisen sisällä? Tämä kirja on vastaava. Yhtä mielenkiintoinen ja opettavainen. 

Näin toimii ihmeellinen ihmiskeho päästää lukijan kurkistamaan ihmisen sisälle, tutkimaan aivoja, verisuonia, sisäelimiä, korvaa.. Mielenkiintoinen! 


Tom Jackson & Ana Djordjevic: Matkaopas avaruuteen

kustantaja Mäkelä

Tässä tietokirjassa taasen matkataan mahdollisimman kauas. Tutuksi tulevat kaikki aurinkokunnan planeetat, galaksit ja tähtisumut. 

Sopivan lyhyet tekstit ja havainnolliset kuvat tekevät kirjasta kiinnostavan ja mukavan lukea. Anne Rooney & Putri Febriana: Matikka 30 sekunnissa

kustantaja Into 

Matikka 30 sekunnissa esittelee nimensä mukaisesti matematiikan ilmiöitä puolessa minuutissa. Selkeä ja hauska kirja innostaa ajattelemaan ja ymmärtämään matikkaa paremmin. 

Pinta-alat, päättymättömät luvut, mittayksiköt ja keskiarvot tulevat tutuiksi, ja jokaisesta aiheesta on kolmen minuutin tehtävä vaikka koko perheen tehtäväksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!