torstai 6. helmikuuta 2020

Hiusten värjääminen luonnonmukaisesti


Hiusväri saatu / Wakuorganics

Värjäsin hiukset kasvivärillä ensimmäistä kertaa elämässäni. Koska käytän mielelläni muutenkin luonnonmukaista kosmetiikkaa, halusin kokeilla onnistuuko hiusten värjääminen sellaisella. Ja onnistuihan se! 

Radico colour me on ensimmäinen luonnonmukainen sertifioitu kestoväri. Lopputulos on juuri mitä halusinkin. Sävy Dark brown on aivan samanlainen, mitä olen aiemminkin käyttänyt. Ja se on pysynyt hiuksissa aivan samalla tavalla, kuin aiemmin käyttämäni väriaineet. 

Kasviväri on valmistettu yrteistä ja kasveista, joista osa värjää ja osa hoitaa hiuksia ja päänahkaa. Värin vaikutusaika on niin sanottua tavallisia värejä pidempi, mutta lopputuloksena on kiiltävät ja hyvinvoivat värjätyt hiukset.

Kasvivärillä on oma ominaistuoksunsa, joka onneksi haihtuu pian. Toisaalta, kasviväri ei värjännyt ihoa, kuten tavallinen väri tekee. (Vaikka kuinka yritän puhdistaa valumat, minulla on aina niskassa, korvissa ja otsassa tummanruskeaa muutaman päivän ajan..) Kasvivärin sävy syvenee vielä pari päivää värjäämisen jälkeen.

Jos siis kaipaat ekologista vaihtoehtoa hiusten värjäämiseen, kannattaa kokeilla! Hinta on sama kuin markettiväreissä, ja lopputuloskin näyttää samalta.

Markettivärillä värjääminen on nopeampaa, mutta kasvivärillä ekologisempaa. Kumpikin sotkee omalla tavallaan (kasviväri valui enemmän, mutta markettiväri on vaikeampi siivota ihosta ja lattiasta). Kasviväri hoitaa hiuksia oikeasti.
Niin, ja kasviväri peittää myös harmaat! (Itsehän sain ensimmäiset jo kolmekymppisenä..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!