torstai 31. lokakuuta 2019

Lahjaksi lukemisen ilo

Yleensä tähän aikaan vuodesta olen hankkinut ison kasan lahjoja. Minusta on ihanaa antaa lahjoja. Mutta tänä vuonna en ole hankkinut juuri mitään. En halua ostaa mitään turhaa, eivätkä lapset enää tarvitse leluja samaan tapaan kuin pienempänä. 

Olen kuitenkin hankkinut jokaiselle lapselle kirjalahjan. En halua antaa lahjaksi pelkkää kirjaa, vaan lukemisen ilon. Toivon, että se on sellainen lahja, joka jaksaa ilahduttaa läpi elämän. 

Tässä muutama vinkki lapsille. Kaikki kirjat ovat Reuna - kustantamon. 

Teija Rekola & Veera Miettinen: Sirkuspoika Oliver merirosvolaivalla 


Sirkuspoika Oliver on asunut sirkuksessa koko ikänsä. Eräänä päivänä kotisirkus on pahassa pulassa, ja Oliverin on toimittava nopeasti. Värikkäät kuvat ja lyhyet tekstit innostavat juuri oppimaan lukenutta lukemaan, ja ääneen luettavaksi kirja on myös sopivan mittainen. 

Jännittävä seikkailu vie Oliverin tällä kertaa merirosvolaivalle. Sarjassa on useita kirjoja. 
Erkki Kupari: Keinuuko kummitus

Runoja uteliaille lapsille ja aikuisille

Lyhyet runot antavat miettimisen aihetta. Kirja sopisi hyvin kouluihin S2-opetukseen (eli niille, jotka vasta opettelevat suomen kieltä), sillä runoissa on sopivan helppoja säkeitä ja hyviä kysymyksiä. 


Henry Aho: Paluu Uppelukseen

Paluu Uppelukseen on jatkoa kirjalle Tutkimattomilla vesillä, jossa Roni löysi Kuolleiden maailman, Uppeluksen. Sarjan toisessa osassa Roni haluaa palata sinne, Sateen luokse. 

Roni toiveesta koko perhe lähtee jännittävälle seikkailulle, sillä Uppeluksen sijaan he päätyvät Luurankosaarelle. Ilkka Mattila: Mysteerinmurtajat huvipuistossa

Mysteerin murtajat huvipuistossa on toinen interaktiivinen dekkari, jossa lukijat pääsevät ratkomaan rikoksia. Lisäaineistoa löytyy QR-koodien takaa. Sarjan ensimmäinen osa on Mysteerinmurtajat ja neljän rikoksen syksy. 

Kirjassa tapahtuu viisi rikosta, joita lukija pääsee puhelimen avulla selvittämään. Hauska ja erilainen kirja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!