maanantai 28. lokakuuta 2019

Kirjavinkkejä aikuisille ja lapsille


Nina Lykke: Ei, ei ja vielä kerran ei 

kustantaja Gummerus

Kirjasta jäi inhottava olo. Ingrid on kyllästynyt kotona asuviin lapsiinsa, Jan on kyllästynyt vaimoonsa Ingridiin, ja pitää salasuhdetta Hannen kanssa. Hanne unelmoi perheestä ja omakotitalosta. 

Tämä ei ollut yhtään hyvän mielen kirja, kuten kannesta kuvittelin. Tarinaa kerrotaan jokaisen näkökulmasta vuorotellen. Tähän tarinana olisin kaivannut enemmän oivalluksia, nyt tarina jäi kovin pintapuoliseksi. Elina Kilkku: Täydellinen näytelmä 

kustantaja Bazar 

Alina ohja kotia yksinhuoltajana ja teatteria sovinistiselle, sotahullulle eläkeläisporukalle. Alina unelmoi täydellisestä näytelmästä, jossa ihmiset herjaavat kuuluisan ohjaajan, Matias Raatteentien näytelmiä. Luovaa alaa nokan vartta katseleva Marina-ystävä sekä Pariisiin isovanhemmuutta paenneet äiti ja isä muodostavat olemattoman tukiverkon.Anna-Leena Härkönen: Kenraaliharjoitus

kustantaja Otava

Nelikymppisen Janen mies ehdottaa parinvaihtoa, mutta seuraakin jotain muuta. Kirja kertookin itsensä ja isän etsimisestä. Lyhyttä, töksähtelevää kieltä oleva kirja ei innostanut lainkaan. Henkilöhahmot ovat kovin yksiulotteisia. Tarinakin jäi tylsäksi kerronan yksipuolisuuden takia.  

+ 2 kirjaa lapsille 

Astrid Lindgren: Melukylän lasten uudet kujeet

kustantaja WSOY

Ihana, ihana Melukylä! Ihana vanha kuvitus ja tutut tarinat! Nykyajankin lapset rakastavat melukylää, jossa ei tapahdu liian pelottavia asioita, vaan jossa eletään ihan tavallista arkea. Tässä kirjassa tosin vietetään erityisesti juhlia, ja Melukylään syntyy uusi lapsikin! Uusi suomennos on mukavaa luettavaa. Sopii niin ääneenluettavaksi kuin pienelle lukijalle itselleenkin. 
Sinikka Nopola & Tiina Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja Kana

kustantaja Tammi

Heinähattu lähtee sulkapalloleirille, ja Vilttitossu on yksinäinen. Seuralaiseksi löytyy Kana, Anita, joka kuitenkin häviää. Hauska tarina, joka ei ole liian jännittävä sopii perheen pienimmille. Myös alakoululainen nauttii tarinasta varmasti!

Salla Savolaisen hauskat värikuvat tekevät kirjasta täydellisen! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!