sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Kirjavinkkejä lukutaitopäivään #readhour

Tänään on kansainvälinen lukutaitopäivä. Readhour-kampanja kannustaa pysähtymään tunniksi kirjan äärelle tänään iltaseitsemästä alkaen. Tässä muutama kirjavinkki tuleviin lukuhetkiin! 


Maria Angels Anglada: Auschwitzin viulu

kustantaja Bazar

Lyhyt, mutta vaikuttava kirja. Viulunrakentaja Daniel tekee puusepän töitä keskitysleirillä. Hän päätyy rakentamaan toiselle vangille, viulunsoittajalle viulun. Keskitysleirin julmuudet ja viulunraknetamisen kauneus vuorottelevat tarinassa.David Safier: Tuomiopäivä ensi tiistaina

kustantaja Bazar 

Hauska, kepeä ja helppoa luettavaa. Marie jättää sulhasensa alttarille, ja tutustuu Jeesukseen, joka on tullut maanpäälle tuomiopäivää toteuttamaan. Aihe voisi olla helposti kökkö mutta Tuomiopäivä ensi tiistaina on onnistunut teos. Tarina on hauska. Sopivaa luettavaa sellaisiin päiviin, kun kaipaa piristystä. 


Mhairi McFarlane: En minä vaan sinä 

kustantaja HarperCollins

Delia saa mieheltään tekstiviestin, joka onkin tarkoitettu miehen rakastajatterelle. Delia muuttaa ystävänsä luokse selvittämään ajatuksiaan. Uusi työ ja uudet tuttavat saavat ajatukset ennalta-arvattavasti selkiämään. Ei yllätyksellinen, mutta sellaista helppoa luettavaa. 


Nina George: Uniin eksyneet 

kustantaja Bazar

Tästä kirjasta pidin. Henri kiirehtii tapaamaan poikaansa, jota hän ei tunne, mutta joutuukin onnettomuuteen. Koomassa makaava Henri tuo yhteen Samin (Henrin pojan) sekä Eddien (naisen, jonka Henri on jättänyt). Sairaalassa Sam löytää myös Madelynin, tytön joka on eksynyt uniin Samin isän lailla. 

Kirjan tunnelma on erityinen ja erikoinen. Lue. 


Denise Rudberg & Hugo Rehnberg: Ihan vain väliaikaista 

kustantaja Into 

Teddy on onneton rahankäyttäjä, ja onkin saattanut itsensä taloudelliseen ahdinkoon. Asunnon puutteessa hän päätyy yöpymään naapurinsa Lisenin luo. Lisen on onnellisesti naimisissa ja hänellä on ura pr-toimistossa. Ihan hauska tarina kahden erilaisen ihmisen kohtaamisesta. Toki kirjassa on mukana myös rakkaustarina. 


Helena Liikanen-Renger: Mon amour
Ranskalaisen parisuhteen jäljillä

kustantaja Atena

Ranskalaisesta tavasta kasvattaa lapsia aiemmin kirjoittanut Helena Liikanen-Renger kertoo nyt millainen on ranskalainen parisuhde. Mielenkiintoinen kirja valottaa eroja suomalaisen ja ranskalaisen kulttuurin välillä, vaikka lopulta jokainen parisuhde on omansa. Mon amour kertoo, millaista on parisuhde rakkauden kielen kotimaassa. Lue myös Maman finlandaise! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!