Yksi asia, jonka olen oppinut aikuisena on se, että syöminen on ihanaa.
Jatkuvasti ei voi herkutella, mutta välillä täytyy. Elämä olisi liian ankaraa ilman herkkuja. Ei ole pakko ahtaa itseään täpötäyteen. Pikkuisen voi ottaa aina. Ja kun on juhlat, silloin suupaloja ei tarvitse laskea.
Tämän hetken suosikkikakkuni on paistettava juustokakku. Helppo tehdä ja maistuu täydelliselle!
*
Cookies'n'cream - juustokakku
Laita irtopohjavuokaan (halkaisija 16cm) leivinpaperi.
Laita uuni lämpenemään 140 asteeseen.
*
Pohja
Murskaa 150 g täytekeksejä (esim. Domino) tehosekoittimessa. Sulata 25 g voita ja sekoita keksimuruihin.
Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
*
Täyte
Sekoita 400 g maustamatonta tuorejuustoa + ½ dl sokeria + ½ tl vaniljasokeria. Lisää 2 kananmunaa sekoittaen vain sen verran, että seos on tasaista. Lisää 4 paloiteltua suklaatäytekeksiä täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja paista uunin alaosassa 50 minuuttia. Laita uuni pois päältä, avaa luuku raolleen ja anna kakun paistua vielä 10 minuuttia.
Laita kakku jääkaappiin jähmettymään yön yli (tai vähintään neljäksi tunniksi).
*
ohje kirjasta Emma Iivanainen: Emman leivontakirja
*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!