maanantai 15. heinäkuuta 2019

Kysy Astronautilta
Tim Peake: Kysy astronautilta

kustantaja Into

Erinomainen tietokirja kaikille niille, jotka haluavat tietää mitä vain avaruusmatkailusta. Tykkäsin itse, ja annoin luettavaksi 10- ja 14- vuotiaille pojillenikin. Vahva suositus siis! 

Kirjassa astronauttti Tim Peake vastaa kysymyksiin liittyen työhön avaruudessa. Mielenkiintoisia, hauskoja ja yllättäviä tietoja sisältävä kirja on helppoa luettavaa lyhyiden tekstien ja havainnollistavan kuvituksen ansiosta. 

Teksti on selkeää ja helposti ymmärrettävää. Kirja imaisi minut mukaansa, ja nyt tiedän astronauteista ja avaruudessa työskentelystä vaikka mitä! 

Kysy astronautilta vastaa kysymyksiin siitä, millaisia rutiineja astronauteilla on ennen lähtöä avaruusasemalle ja mikä on avaruuslennon pelottavin hetki. Kirjasta selviää myös, miksi juuri Tim valittiin matkalle avaruuteen, ja se, miksi astronauttien tulee osata hyvin eri kieliä. 

Nyt tiedän senkin, miten avaruudessa käydään vessassa, miten painottomuudessa nukutaan ja mitä likaisille vaatteille tehdään. Sen verran kerron, ettei avaruudessa voi syödä sipsejä ja että Tim juoksi maratonin avaruusmatkansa aikana. 

Lue kirjasta itse, mille avaruus tuoksuu ja onko siellä ääniä. Tim kertoo myös, mitä toi avaruudesta tuliaiseksi maahan. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!