keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Pohjois-Korea Nyt


Mika Mäkeläinen: Kimlandia
Silminnäkijänä Pohjois-Korean kulisseissa

kustantaja Atena

Pohjois-Korea on muuttunut. Se ei ole enää pelkästään se suljettu valtio, jolla ei mitään kadehdittavaa ulkomailta. 

Enää Pohjois-Korea ei pysty eristäytymään muusta maailmasta. Kapitalismi on pikkuhiljaa levittäytynyt maahan, samoin kuin tietoisuus muun maailman menosta. Vaikka valtio yrittää pitää kansalaisensa otteessaan, tavallinen kansa etsii keinoja hankkia tietoa. 

Kirjan kirjoittaja Mika Mäkeläinen on vieraillut Pohjois-Koreassa useita kertoja. Kirja on täynnä mukaansatempaavia kertomuksia. Kirja yhdistää sopivasti historiaa ja nykypäivää. Kimlandiasta selviää, millaista tavallisen kansan elämä Pohjois-Koreassa on juuri nyt. 

Kimlandia kertoo vankileireistä, vaikeuksista viranomaisten kanssa, uskollisuudesta - ja sen puutteesta - Kim Jong Unia kohtaan, käytännössä ilmaisesta joukkoliikenteestä sekä internetistä, josta suurin osa Pohjois-Korealaisista ei ole kuullutkaan. (Kolme vuotta sitten maassa oli 28 nettisivustoa.) 

Pieni usb-tikku on se väline, jonka avulla Pohjois-Korealaiset saavat hankittua tietoa, jota heiltä yritetään pimittää. Maan hallinnolle tiedonkulun vapautuminen on riski. Pohjois-Korea on muuttumassa, vaikka valtio yrittää kiristää otetta. 

Plussaa värikuvista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!