maanantai 3. kesäkuuta 2019

Pakkausvinkit lomamatkalle


Rakastan suunnittelua. Pidän jopa pakkaamisesta. Tässä siis muutama vinkki matkalle.
* Mieti, mitä tarvitset. Älä pakkaa turhia vaatteita ja tavaroita. On hullua kuljettaa tavaroita turhaan ympäri maailmaa. 

* Pakkaa tiiviisti. Mieti, voiko vaatteen rullata tai miten se veisi mahdollisimman vähän tilaa. Laita sukat kenkien sisälle. 

* Älä missään nimessä taittele vaatteita sisäkkäin. Olen nähnyt netissä videon, jossa kaikki vaatteet pakataan yhdeksi paketiksi. Sellaisen paketin sisältä on älytön homma ottaa sukat. 

* Suuri huivi on monikäyttöinen. Se toimii lentokoneessa vilttinä ja rantalomalla siitä saa kiedottua mekon tai hameen. 

* Ota lentokentälle omat eväät. Ylipäätään ota eväät mukaan, lähdetpä minne tahansa, ainakin jos sinulla on lapsia. 

* Jos olet reissussa perheen kanssa, pakkaa yhteen laukkuun uimapuvut ja yksi vaatekerta jokaiselle, ja ota se matkustamoon. Tämä siltä varalta, että iso matkalaukku häviää. 

* Ota kuva passistasi ennen matkalle lähtöä ja tallenna se esimerkiksi sähköpostiin.

16 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään suunnittelusta. Tykkään myös tehdä listoja, joihin suunnittelen etukäteen mitä tartten matkalle mukaan, vaikkakin matkustan tosi vähän.

  Kävin viime syksynä Englannissa 5 päivän reissulla, mukana oli omat eväät ja matkatavaroina Marimekon käsilaukku ja Kånkenin reppu. Varsinaisia vaatteita oli vain repun pohjalla jokunen, muuten reppu oli täynnä tuliaiseksi vietävää ruisleipää.

  Olen ihan varma että pystyisin matkustamaan samalla tyylillä kuin sinä myös isomman porukan kanssa, eli siis vähillä tavaroilla. Toukokuussa lähdetään miehen kanssa Barcelonaan, ajatus on selvitä käsimatkatavaroilla, saa nähdä kuinka käy!

  Olen samaa mieltä siitä vaatepaketti-videosta, minäkin mietin heti miten älytön homma sieltä olisi kaivaa joku yksi juttu mitä tarvii!

  Minä tykkään myös muuttamisesta! Joskin olen viimeksi muuttanut vuonna 1997... Mutta ajatus muutosta kiehtoo aina ja toivon joskus vielä pääseväni muuttamaan. Toisaalta tähän kotiin sitoo nyt hyvin vahvasti pihakuusen alta löytyvä tuore hautakumpu... :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä, että kiitos tuosta vinkistä että ottaa passista kuvat sähköpostiin!! Toivottavasti muistan tämän vielä toukokuussa!

   Poista
  2. Ehdottomasti täytyy suunnitella Mitä matkalla oi tehdä ja nähdä. Pakattavat tavarat listaan vihkoon. (Suunnittelu on niin kivaa!)

   Muuttaminen on niin kivaa, pakkaaminen on ihan parasta! Välillä haaveilen muuttamisesta ihan sen muuttamisen takia :D Vähän pöhköä, tiedän..

   Mutta näin juuri käy, kotiin juurtuu ja joitakin asioita ei voi ottaa mukaan. Joskus aiemmin, vuokrakodeissa ja sellaisissa, jotka on tiedetty väliaikaisiksi, en ole halunnut lemmikkejä haudata pihalle, ettei niitä tarvitse jättää. (Yksi päätyi sitten lapsuudenkotini pihalle, kaikilla ei vain tällaista "varapaikkaa" ole.)

   Poista
 2. Ihania vinkkejä, tuli ihan matkakuume (tai taisi jo olla valmiiksi). Meillä myös matkustetaan yhden matkalaukun taktiikalla. Meitä on neljä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuume on aika kiva tauti, vai mitä! Minä olen varannut ensi kesäksi kaksi matkaa (niistä lisää myöhemmin!). Joko teillä on matka mietittynä?

   Poista
  2. No tässä on sellainen ristiriita, että säästetään vuosien päässä siintävää pitkää matkaa varten (Australia), mutta toisaalta olisi kiva matkustella nykyhetkessäkin. Ehkäpä kesällä Tallinnaan ja ensi talvena voisi olla joku etelänmatka. Riippuu vähän siitä, kuinka hyvin jaksan pihistellä muissa asioissa :D

   Poista
  3. Jokin pikkumatka ehkä. Täältä kun lähtee Tallinnaan, niin sekin on ihan älytön matka. Ensin 7 tuntia Helsinkiin ja siitä sitten eteenpäin..

   Poista
 3. Totta,meiltäpäin on Hesaan vain parin tunnin matka ja Tukholmaan pääsee puolessa vuorokaudessa. Ja voisihan sitä tehdä ihan jonkun kotimaanreissunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkustamisen vaikeus on yksi syy, miksi haluaisin muuttaa täältä jonnekin. Olisi kivaa piipahtaa Tallinnassa!

   Poista
  2. Ja kotimaan reissutkin ovat kivoja, liian vähän tulee tehtyä. Haluaisin käydä saaristossa ja Lapissa.

   Poista
  3. Lapista mekin haaveillaan ja saaristossa asutaan :)

   Poista
  4. Oi, mulla on niin ihana mielikuva saaristosta, että haluaisin nähdä sen! Onko siellä ihania kallioita ja synkkä meri vaahtopäineen? (Joku on lukenut Myrkyluodon Maijansa.. :) )

   Poista
  5. Juu, onhan täällä niitäkin kun tarpeeksi pitkälle menee :)
   Ihana täällä on asuakin. Tervetuloa matkailemaan!

   Poista
  6. Kiitos! Onko suosituksia, mikä paikka olisi ihana?

   Poista
 4. meillä on aina ollut jokaisella tenavalla oma reppunsa koneen matkustamossa ja siellä repussa se vaihtovaatekerta ja uikkarit.

  Oma haasteeni on olla pakkaamatta mukaan liikaa. Haluan aina varautua kaikkeen ja siinä kertyy äkkiä tavaraa liiankin kanssa. Kotioloissa pärjään vastaavan ajan paljon pienemmällä varustuksella kuin reissussa :)
  En nimittäin halua reissatessa joutua tilanteeseen että joku mukava vaate on likainen tai muuten käyttökelvoton ja pitäisi kiireessä löytää joku kauppa josta saisi tilalle yhtä mukavan...

  Kateellisena katson teiniäni, joka on lukuisten (kotimaan) harrastusreissujensa ansiosta varsin harjaantunut pakkaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan miten tällä kertaa menee. Tällä viikolla pitäisi pakata, joten saa nähdä, vieläkö osaan lähteä pienillä matkatavaroilla. (Jostain syystä tavaramääräni on ruennut rönsyilemään...)

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!