maanantai 15. kesäkuuta 2020

Ohjeet onnistuneeseen retkeen


Eväsleivät

Paahda graham- tai moniviljapaahtoleivät paahtimella. 

Täytteet

salaattia 
aurinkokuivattua tomaattia
murskattua fetajuustoa + turkkilaista jugurttia

vihreää pestoa
mozzarellajuustoa

tsatsiki 
(raasta 1/3 kurkku, lisää 0,5 tl suolaa ja laita siivilään, jonka läpi puristat ylimääräisen nesteen pois

Lisää muutama murskattu valkosipulin kynsi + ripaus mustapippuria + 3 dl turkkilaista jugurttia)
salaatti

Millainen on onnistunut retki? Sellainen, jolla kaikilla on mukavaa ja jälkikäteenkään ei harmita. 

Retken kohde tulee olla sellainen, että kaikilla on kivaa. Liian pitkä kävelymatka väsyttää. Kaikki eivät nauti pelkästään maisemista, vaan kaipaavat jotain tekemistä - lapsille esimerkiksi jännittävä luola voi olla retken kohokohta. 

Sään täytyy olla sopiva retkelle. Jos sataa tai on liian kylmä, retki ei (ainakaan minusta) ole mukava. Vaatteiden täytyy olla oikeanlaiset. Kenkien tulee olla sopivat kävelyyn. Pieni vesisade ei haittaa, jos vaatteet ovat sopivat. 

Mielestäni myös retkieväät ovat tärkeä osa retkeä. Nuotiomakkara on parempaa kuin kotipihalla grillattu. Eväsleivät maistuvat luonnossa erityisen hyvältä. Retkelle kannattaa tehdä jotain todella hyvää, niin retkestä jää erityisen hyvä mieli - ja uudelle retkelle tekee pian mieli uudestaan. 

Joskus sama retkipaikka voi olla kiva, joskus taas on mielenkiintoista tutustua uuteen paikkaan. Retkipaikoista löydät lisää tietoa esimerkiksi seuraavista linkeistä: Retkipaikka ja Retkikartta

Joillekin retkipaikoille (kuten Aulangolle, jonne tämä retki suuntautui) on olemassa puhelimeen ladattava sovellus. Reittiä voi seurata sovelluksen avulla, ja samalla saa mielenkiintoista tietoa alueesta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!