torstai 13. kesäkuuta 2019

Luettavaa kesäkuulle

Kesä, ihana aika lukea! 
Ota kirja mukaan riippukeinuun, laiturille tai puistoon. Lori Nelson Spielman: Sanoja sydämestä 

kustantaja Otava

Erikan toinen tytär menehtyy tapaturmassa. Toinen tytär ei usko sitä, vaan etsii sinnikkäästi siskonsa etsimistä. 


Hiukan heikko juoni, mutta väsyneisiin hetkiin ihan sopivaa luettavaa. Muut Spielmanin kirjat ovat parempia. Marja-Leena Tiainen: Tyttö lukitussa huoneessa

Selkokirja

kustantaja Avain

Taran on kurdityttö, joka haluaa elää samoin kuin muutkin nuoret. Taran isä taas haluaa pitää kiinni perheen kunniasta. Kun Tara käy kahvilassa tai tapailee Jannea, isä ja veli lyövät Taraa. 


Lisa Jewell: Sitten hän oli poissa

kustantaja WSOY

Tällaisia kirjoja en lue usein, sillä näen näistä painajaisia. Kirja oli kuitenkin niin mukaansatempaava, että luin sen melkeinpä yhdeltä istumalta. 

15-vuotias Ellie katoaa. Poliisi epäilee tytön karanneen, mutta äiti on eri mieltä. 

Vuosia myöhemmin Ellien äiti tapaa miehen, johon rakastuu. Miehellä on tytär, joka muistuttaa pelottavan paljon kadonnutta Ellietä. 
Holly Bourne: Katsokaa kuinka onnellinen olen 

kustantaja Gummerus

Tori on kuuluisa, menestynyt kirjailija, joka sanoo yhtä ja tekee toista. Hänellä on kurja poikaystävä, epäterve suhde ruokaan ja vaikeuksia uuden kirjan kirjoittamisessa. Someen hän kuitenkin jakaa aivan toisenlaista kuvaa itsestään. 

Kun kaikki ystävät ovat menneet naimisiin, alkavat saada vauvoja ja Tori ei saa edes lämmintä katsetta poikaystävältä, korttitalo uhkaa luhistua. 

+ 2 klassikkokirjaa lapsilleAstrid Lindgren: Melukylän lapset 

kustantaja WSOY

Melukylän kertomukset ovat nykypäivän lapsistakin parhaita: sopivasti tapahtumia arkielämästä, ei liikaa riehumista eikä pelottavia juttuja. Kirjasarja on uudelleen suomennettu, ja kieli on mukavaa lukea. Hannele Huovi: Hiiri mittaa maailmaa

kuvitus Elina Warsta 

kustantaja Tammi

Hannele Huovin tutut ja ihanat runot on koottu yksiin kansiin upean kuvituksen kanssa. Kirjassa on 200 runoa. 


Juhlarunoja, eläinrunoja, vauvarunoja, unirunoja, sormiloruja, saturunoja, aakkosloruja, leikkiloruja sekä vuodenaikarunoja. Hauskoja, iloisia ja surullisia runoja. Upea kokoelma! 

+1 kirja nuorilleJulie Murphy: Dumplin
Isosti tai ei ollenkaan 


kustantaja Otava

Willowdean on lihava tyttö, mutta lihavuus ei häntä haittaa. Willowdeanin äiti järjestää paikallisia missikisoja, joihin Will haluaa osallistua. Kun työkaveri Bo ihastuu Williin, tämä kokeekin itselleen outoa epävarmuutta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!