lauantai 15. kesäkuuta 2019

Curly girl ja luonnonkosmetiikka (Khadi)


Minulla on aina ollut tosi suorat hiukset. Jostakin kumman syystä noin kolmekymppisenä hiukseni alkoivat kuitenkin kihartumaan - aavistuksen verran ainakin. 

Koska kokeilen mielelläni kaikenlaista, olen kokeillut nyt pinnalla olevaa curly girl - metodia. Se on tapa hoitaa luonnonkiharia hiuksia, ei tehdä mitään valekiharoita suorahiuksisille. 

Ajatuksena on siis hoitaa hiuksia ja välttää niitä rasittavia asioista, esimerkiksi suoristamista tai kuivaamista liian kuumalla. Myös hiustenhoitotuotteet valitaan sen mukaan, etteivät ne sisällä kuivattavia aineita tai silikoneja. 

Koska suosin mielelläni luonnonkosmetiikkaa, halusin tässäkin metodissa kokeilla luonnon mukaisia vaihtoehtoja. 

Ruohonjuuresta (tuotteet saatu, mutta en saa linkkien klikkaamisesta tuloja) löytyvät Amla shampoo, hoitoaine ja hiusöljy. Hiuksia ei tarvitse pestä shampoolla joka kerta, sillä hoitoaineissakin on peseviä ainesosia. Itse ainakin koen tarvetta pestä hiuksen välillä shampoollakin. 

Khadi Amla shampoossa on hoitavia ainesosia. Siinä on manteli- ja vehnäproteiinia, shikakaita sekä aloe veraa. Shampoo sopii hyvin ohuille ja hennoille hiuksille, jollaiset minulla on. 

Kookos-shikakai hoitoaine kosteuttaa ja lisää kiiltoa. Kookosöljy silottaa vaurioituneita hiuksia ja shikakai estää hiusten katkeilua. 

Koska hiukseni ovat melko kuivat värjäämisten jäljiltä, ne kaipaavat lisäkosteutusta. Siihen sopii Khadi Amla hiusöljy. Öljyssä on ainesosia, jotka tehostavat hiuspohjan verenkirtoa. Myös öljy sopii ohuille hiuksille, eikä tee niistä lähmäisiä. 

Kaikki Khadi- tuotteet löydät tästä linkistä. 

Khadi-tuotesarjassa käytetään perinteisiä intialaisia yrttejä. 

Lisää curly girl - metodista Ruohonjuuren sivuilla ja tästä linkistä löydät Ruohonjuuren curly girl - metodiin sopivat tuotteet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!