tiistai 21. tammikuuta 2020

Aikaansaamisen taika


Satu Pihlaja: Aikaansaamisen taika 

Työkirja

kustantaja Atena

Pidän erilaisista tehtäväkirjoista. Ajattelen parhaiten kirjoittamalla. Kun ajatukset laittaa paperille, ne selkiytyvät. 

Aikaansaamisen taika on työkirja, joten se sisältää paljon harjoituksia. Meillä on paljon ideoita ja toiveita, mutta ne eivät vain toteudu. Syy tähän on se, ettemme toteuta niitä. Usein suurin este ei ole ajan puute, tai puuttuvat taidot tai välineet. Suurimman esteen muodostaa mielemme. 

Tarvitsemmekin itsensäjohtamisen taitoja. Tässä pari ajatusta kirjasta: 

Ei ole mahdollista ennättää kaikkea, jos on kiinnostunut kaikesta. Silloin pitää kuunnella itseään, ja valita tärkeimmät asiat. Itse ajattelen tämän näin: Elämä on lyhyt, tehdään kivat asiat ensin.

Kun ison asian pilkkoo pienemmiksi palasiksi, ison asian saavuttaminen helpottuu. Välitavoitteisiin on helpompi päästä kuin kerralla maaliin. Palkitse itsesi saavutetuista tavoitteista. 

Aikaa ei voi hallita, mutta omia tekemisiä voi. 
Olen kalenteri-ihminen. Ja kalenterin tulee ehdottomasti olla paperinen. Rakastan sitä, että asiat ovat järjestyksessä. Pidän myös kirjoista. Ajattelen parhaiten kirjoittamalla. (Kun ajatukset laittaa paperille, ne selkiytyvät.) Tässä tehtäväkirjassa yhdistyvät nämä kaikki. 

Kirjan kirjoittaja on toiminut psykologina ja psykoterapeuttina. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!