tiistai 7. toukokuuta 2019

Vähän käytetty - ekologisempi vaihtoehto

Vaatteet saatu / Vähän käytetty

En saa linkkien klikkaamisesta tuloja. 


Pikamuoti on huono juttu. Kyllä me kaikki tiedetään tämä. Vaatteita tehdään huonoissa oloissa liian pienellä palkalla. Vaatteet ovat huonolaatuisia, eivätkä kestä mitään. Ja ihmiset ostavat viitosen paitoja käyttääkseen niitä kerran. 

Itse koitan hankkia vaatteita, jotka ovat sekä edullisia että kestäviä. Jotkut vaatteeni ovat kymmenen vuotta vanhoja, vaikka ne eivät ole olleet ostaessa kalliita. Sanotaan, että käytetyissä vaatteissa on se hyvä puoli, että jos ne olisivat aivan kuraa, ne olisi jo laitettu roskiin. 

Kuinkahan kauan maailman vaatteet riittäisivät, jos nyt käytettäisiin ensin kaikki loppuun, ennenkuin tehtäisiin uusia? Veikkaan, että kauan. Itse yritän käyttää vaatteet loppuun, ennenkuin laitan ne pois. Kun vaate menee siihen kuntoon, ettei sitä kehtaa käyttää töissä, käytän sitä vielä kotona. 

Vaatteita kuitenkin tarvitsee. Joissakin töissä täytyy pukeutua siistimmin kuin toisissa. Nyt päätin hankkia vaatteita käytettynä. Olen tosi huono kiertelemään kirpputoreilla. En oikein tykkää käydä ostoksilla. Vaatteita on kuitenkin pakko välillä hankkia. 

Vähän käytetty on Suomen suositun nettikirppis. Minunlaiselleni ostajalle, jonka mielestä on hirveän isotöistä lähteä kotoa kauppaan, netissä oleva kirpputori on helppo ratkaisu. Löysin helposti kesäksi muutaman mekon ja niiden kaveriksi kengät ja neuleet. 

Vaatteita voi selata kategorioittain tai koon mukaan. Vaatteita löytyy niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Omat osionsa on niin lemmikeille, kirjoille kuin sisustuksellekin. Osa vaatteista on aivan uusia (kuten valitsemani kengät), ja osaa on käytetty vain ihan vähän, osaa enemmän. Kaikki tarvittavat tiedot löytyvät tuotteista. 

Vähän käytetty - sivustolla voi toki myös myydä vaatteita. Sivustolta löytyy selkeät ohjeet myyntiin. Työkaverini suositteli tätä palvelua minulle jo ajat sitten (kiitos T), olisi pitänyt uskoa ja kokeilla. 


 


 

2 kommenttia:

  1. Kannattaa kokeilla myös Zadaa-sovellusta. Siellä jokainen saa ensimmäisestä ostosta ilmaisen toimituksen, vaikka ostaisi Tanskasta tai muualta ulkomailta!:-)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!