sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Ensimmäiset kesäkukat ja puutarhasuunnitelmia


  


 En ole ollenkaan, en sitten yhtään kukkapenkki-ihminen. Edellisessä kodissa kaivoin joka kesä vähintään yhden kukkapenkin pois, ja istutin tilalle nurmikkoa. En jaksa edes lähteä taisteluun rikkaruohoja vastaan. 

Kaunis piha on silti minulle tärkeä. Suosikkipaikkani on patiolla oleva kiikku, jossa on ihana lukea varjossa. Pidän pihalla oleilusta, en touhuamisesta. Ratkaisu on ostaa vain kesäkukkia, siis sellaisia, jotka kasvavat omissa ruukuissaan, eikä minun tarvitse kuin kastella ne. (Sekin meinaa välillä unohtua.)

Istutin syksyllä lasten kanssa sipulikukkia, mutta ei niistä ole noussut kuin pari pientä sinistä. Portaille laittamani orvokit sen sijaan ovat voineet hyvin jo viikon yöpakkasista välittämättä. 

Enkä kyllä oikein mitään puutarha-asioista edes ymmärrä. En jaksa perehtyä kasvupaikkoihin, puiden hoitoon, ravinteisiin saatikka kuun kiertoon. Olisi parasta, jos kasvit ja puut kasvaisivat kukin omalla paikallaan liikoja vaatimatta. Sellainen puutarha sopisi minulle. 

Pelkkää nurmikkoa en kuitenkaan halua. Pihan pitää olla viihtyisä. Siksi minulla onkin paljon suunnitelmia. 

Edellisestä kodista kaipaan kulleroa. Se teki heti keväällä kauniit, suuret keltaiset pallot. 

Pation vieressä kasvaa yksi omenapuu. Mielestäni se tarvitsee kaverikseen toisen (vaikka koristeomenapuun) tai ehkä päärymäpuun. Molemmat, jos vain tila riittää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!