perjantai 26. huhtikuuta 2019

Positiivinen yllätys (ja muut kirjavinkit)


Aino Leppänen: Positiivinen yllätys

Seitsemäntoistavuotiaan Ainon elämä mullistuu raskauden myötä. Kirja sopii kaikille nuorille äideille, sekä niille, joista on tulossa vanhempi yllättäen. Muuten kirja ei ollut niin hyvä kuin odotin - kirjailijalle itselleen allergianuha on olut iso juttu, mutta kirjassa se näyttäytyy turhana juttuna. Liian omaelämäkerrallinen. Keith Stuart: Poikani Sam

Alexilla on autistinen poika ja väsynyt vaimo. Asumuserossa ollessaan hän keksii päästä yhteyteen poikansa kanssa konsolipelien kautta. Kirja antaa ajateltavaa, mutta mukana on myös rakkaustarina. 

Lue tämä, jos sinulla on autismin kirjon lapsi, tunnet yhdenkin perheen jossa on tai työskentelet lasten kanssa. Sanna-Leena Knuuttila: Ne lensivät tästä yli

Selkokielinen kirja talvisodasta. Kieli on kaunista, vaikka lauseet ovat lyhyitä. 

Hilkka kirjoittaa päiväkirjaansa ajatuksiaan isästä ja veljestä, jotka lähtevät ylimääräisiin kertausharjoituksiin, pitkistä työpäivistä kotirintamalla ja kaipuusta. 

Selkokirjoja saisi olla enemmänkin! 

3 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkeistä! Ihanan laiskuuden lukeminen alkaa tänään. Vielä viimeiset sivut prinsessa Märtha Louisen ja Elisabeth Nordengin Herkäksi syntynyt -teoksesta ja sitten uuden aloitus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en olekaa lukenut, pitää tutustua tarkemmin!

   Poista
  2. Minulla on tosin aina monta kirjaa yhtä aikaa kesken.. Luen aina fiiliksen mukaan.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!