maanantai 20. huhtikuuta 2020

Pahuksen hyvää ruokaa (+pari ohjetta) 

   

Jävla sås bolag

Sain kokeiltavaksi Jävla sås bolagin kastikkeita, jotka on valmistettu Suomessa. Sivustolla on paljon ohjeita (jokaiselle kastikkeelle on oma osionsa, joten ideoita riittää). 

Kastikkeet on pakattu kivoihin pulloihin (voi että on kivaa, kun pakkausten ulkonäköön kiinnitetään huomiota - tällaisia on paljon kivempi ostaa ja antaa lahjaksi kuin ns. tavallisia ruoka-aineita.)

Kastikkeiden idea on, ettei niissä ole mitään turhaa. Kastikkeissa on vain se, mikä vaaditaan hyvään lopputulokseen, eli herkulliseen makuun. 

Tässä yksi päivä valmistin quesadilloja, ja laitoin niiden väliin jauhelihaa, paprikaa, juustoa ja kastikkeita (kermaviiliä + Jävla sås bolagin kastiketta), ja hyvin maistui koko porukalle. Vähän uutta makua perusruokiin, ainakin itse kaipaan vaihtelua. 


Paprika-lihapata

Aloitin valmistamalla lihapadan, jonka ainekset ovat paprika, maustepippuri, naudanpaisti, laakerinlehdet ja valkosipuli. (Lisäksi voi laittaa merisuolaa ja mustapippuria.)

Ensin paprikat viipaloidaan ja kuullotetaan valkosipulin kanssa (tässä voi käyttää oliiviöljyä), sitten lihat lisätään pannulle ja paistetaan nekin. Laakerinlehdet lisätään joukkoon ja kaikki peitetään vedellä (+ halutessa punaviinietikalla, mutta minä lisäsin Jävla sås bolagin BBQ-kastiketta. 

Lihapata saa hautua uunissa pari tuntia, ja sitten se onkin älyttömän hyvää tarjottavaksi vaikka perunamuusin kanssa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!