tiistai 19. maaliskuuta 2019

Huolet pois, elämä on helppoa!


Agnes Martin-Lugand: Huolet pois, elämä on helppoa

Ensimmäinen osa: Onnelliset ihmiset lukevat ja juovat kahvia

Kirjan kansi (aivan kuin ensimmäisenkin) antaa olettaa kyseessä olevan romanttisen rakkaustarinan. Näin ei ole, vaan päähenkilö on reilusti tupakoiva Diane, jonka elämä ei ole helppoa. 

Ensinnäkin, hänen pieni tyttärensä ja miehensä ovat kuolleet auto-onnettomuudessa. Toiseksi, hänellä on takanaan myös ero ensimmäisestä mahdollisesta poikaystävästä (irlantilaisesta Edwardista) leskeksi jäämisen jälkeen. 

Diane on palannut pitämään kahvilaansa Onnelliset ihmiset lukevat ja juovat kahvia, kun ovesta astuu sisään mies, joka kiinnostuu Dianesta. Kun kaikki alkaa olla kohdallaan, Diane tietenkin törmää Edwardiin. Ja sitten mikään ei ole enää helppoa. Marianne Power: Rikkaaksi, hoikaksi, naimisiin

Mariannen elämä on ihan kivaa, mutta jotain puuttuu. Onnellisuutta ehkä. Ja olisihan se hienoa olla rikas, hoikka ja naimisissa. Marianne päättää kokeilla kahtatoista self-help-opasta, ja elää niiden mukaan, jotta elämä ei olisi pelkkää bilettämistä vaill atulevaisuuden suunnitelmia. 

Jos vain odotamme sitä päivää, jolloin olemme tarpeeksi rohkeita, emme saa mitään aikaiseksi. 

Kirjassa koetaan elämänmuutoksia, osa on hyviä ja osa ei. Marianne saa lisää rohkeutta ja kokemuksia. Ajatus on mielenkiintoinen, välillä tekee mieli hankkia itsellekin kaksitoista elämäntaito-opasta. Jotkut jutut selvästi toimivat. 

Teemme muutoksia joko siksi, että kärsimme niin paljon, ettei muitakaan vaihtoehtoja ole, tai siksi, ettemme malta jäädä paikoillemme, koska mahdolliset palkkiot ovat niin houkuttelevia. 

On helpompaa kärsiä vanhassa, kuin loikata tuntemattomaan ja riskeerata tuttu uhri-identiteetti. Tästä syystä emme muuta itseämme. 

Self-help ei o aina ole hyväksi. Se voi saada haluamaan liikoja, ja jos odotukset ovat liian korkealla (onnellisen elämän sijasta haluaakin ihmeellisen elämän), pettyy varmasti. Täydellisyyttä ei ole olemassakaan. 


Paavo Hamunen & Tuomo Pirttimaa: Vienan sydän 

Kirja Vienan Karjalasta, eli aivan toisesta maailmasta, ihan Suomen rajalta. Kauniita kuvia, joissa vanha ja uusi maailma kohtaavat. Tarinoita ja elämää. 

Suosittelen Vienan Karjalaa myös matkakohteeksi. Sinne ei tarvitse lentää lentokoneelle (ekologista), ja siellä pärjäät suomen kielellä. 

Matkapostauksiani juuri täältä löydät seuraavista linkeistä: 

Tarunhohtoinen Vienan Karjala

Kalevala 

Vuokkiniemi

+ 1 kirja lapsille
Anne Rooney & Putri Febriana: Matikka 30 sekunnissa

Tällaiset tietokirjat, jotka ovat aikuistenkin mielestä mielenkiintoisia, ovat ihan parhaita. 

Matematiikkaa on kaikkialla, ja sitä tarvitaan useampaan asiaan, mitä tulee ajatelleeksi. Matikka 30 sekunnissa on täynnä mielenkiintoisia aiheita, joista voit lukea joko kolmen sekunnin tiivistelmän tai parin minuutin selotuksen. Tämä kirja sopii kouluihinkin! 


Muista myös

Elämä vie ja sinä vikiset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!