sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Menisit ennemmin terapiaan (helmikuun kirjavinkit)


Anna Karhunen & Tiia Rantanen: Kaverin puolesta kyselen

Meillä kaikilla on sellainen kaveri, jonka puolesta pitää kysyä vähän outoja juttuja. Sellaisia, mitä ei todellakaan itselle sattuisi. 


Nolojen ja hauskojen tapahtumien lisäksi kirjassa on neuvoja, miten toimia näissä tilanteissa. Lyhyitä juttuja, sopivaa luettavaa esimerkiksi krapulapäivään.

Iikka Kivi: Menisit ennemmin terapiaan


.. kuin yksisarvishoitoon. Kirja sanoo rehellisesti ja kaunistelematta miten asiat ovat. Käyttäydymme typerästi, koska olemme pohjimmiltamme apinoita. Omaa elämäänsä kannattaisi miettiä koska kuitenkin kuolemme, eikä senjälkeisyydestä ole mitään takeita. 


Pari ohjetta hyvän elämään: Keskinkertainen riittää. Ei tarvitse olla paras. Riittävän hyvä riittää.

Kirja, joka ei ratkaise ongelmiasi, eli rehellinen self-help kirja. 

"Jos halua jotakin, koko universumi auttaa sinua saavuttamaan sen. Paskapuhetta. Ei auta." 

Kirja niille, joita yksisarviset ärsyttävät ja jotka ovat itse valmiita tekemään jotain asioidensa eteen. Kirjailija kehottaa meitä miettimään, mikä on oikeasti tärkeää. 

Anni Saastamoinen: Depressiopäiväkirjat

Kirjoittaja on vihainen. Hän kirjoittaa vimmaista kieltä. Masentunut ei ole vain apaattinen sängyn pohjalla makaaja vaan myös vihainen ja raivoisa. Kirjoittaja kuvaa loistavasti masentuneen mielen tilaa niille, jotka eivät siitä mitään tiedä. Rikasta kieltä on mukava lukea.Pirjo Tuominen: Opettajatar

Hienoa historiallista kuvausta (rakastan tälläisia kirjoja), mutta henkilöhahmot olivat turhan yksioikoisia. Hyvät hyviä, pahat pahoja. 

Kirjassa kuljetaan Rosan mukana hänen nuoruudestaan aikuisikään saakka. Kirjan loppu tulee jotenkin kiirehtien ja siellä on sellaistakin, minkä olisi mielestäni voinut jättää pois. 

Kuitenkin minulle uusi tuttavuus Pirjo Tuominen saanee lukulistaltani tilaa, sen verran Opettajattaresta pidin. 

Eli historiaa, hiukan rakkautta, mutta ei pelkkää hömppää. Katja Pantzar: Löydä elämäsi sisu

Sisu on suomalaisten vastine hyggelle, onhan Suomi tutkitusti maailman onnellisin maa. Löydä elämäsi sisu on helppolukuinen hyvinvointiin liittyvä tietokirja. 

"Sisu on asenne. Se on sinnikkyyttä ja rohkeutta kokeilla uutta. Pienet asiat voivat johtaa suuriin muutoksiin."

Kirjassa puhutaan esimerkiksi avanto-uinnista, elämänasenteesta, saunasta, metsäkävelyistä, ruokavaliosta ja minimalismista. Hugh Howey: Siirros

Siirros on jatkoa (tai oikeastaan alkua) kirjalle Siilo. Siilo oli ihan ok dystopia, mutta Siirros oli pettymys. 

Ihmiset asuvat maan alle rakennetussa Siilossa, ja Siirros kertoo, miksi sinne päädyttiin. Siirros hyppii monessa ajassa ollen sekava ja no, tylsä. Jos dystopiat kiinnostavat, lue jokin muu sarja. + Lastenkirjavinkki

Harry Potter

Kelmien kartta - opas Tylypahkaan 


Rakastan Harry Potterin taikamaailmaa. (Voi kun Harry Potter olisi ollut olemassa jo minun lapsuudessani!) 

Kaikki sarjaan liittyvät lisäkirjat ovat mielenkiintoisia ja hauskoja, niin tämäkin. Kelmien kartta - opas Tylypahkaan esittelee ensin Tylypahkan ja Kelmien kartan. 
Erikoisuutena kirjassa on mukana taikasauva, jolla kirjassa olevasta kartasta voi löytää salaisuuksia. Taikasauvassa olevalla kynällä voi myös itse piirtää tyhjälle pergamentille oman salaisen kartan, joka näkyy vain taikasauvan avulla. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!