keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Aloitan huomenna - Juoksemisen

Huomenna on hyvä päivä tehdä mitä vain. Tänään ei jaksa, ei ennätä eikä muutenkaan pysty, koska olen hyvä keksimään tekosyitä. 

Juoksemisenkin voisi aloittaa huomenna, olisihan se suht näppärä keino ylläpitää kuntoa. Jos siis jaksaisi aloittaa. 

Nimestä päätellen tämä juoksukirja on kirja juuri minulle. Haaveilen siitä, että juokseminen tuntuisi kivalta, lenkille olisi mukava lähteä ja tuolla minä ulkona höyhenen kevyesti pinkoisin menemään pitkin pururatoja. 

Todellisuus on oikeasti sitä, että revin itseäni viisi kilometriä väkipakolla joten kuten eteenpäin, keuhkoihin sattuu ja polveen sattuu. Ainoa kohta, joka tuntuu hyvältä on se, kun lenkki loppuu ja voin pysähtyä (ja mennä syömään suklaata). 

Juuri tällaisille ihmisille tämä kirja onkin kirjoitettu. Marijke Ten Tate & Corien Oranje: Aloitan huomenna - Juoksukirja nautiskelijoille (kustannus Nemo) on raikas ja helppolukuinen opas siihen, kuinka juoksemisen saisi aloitettua ja juoksuintoa pidettyä yllä. 

Kirja sopii kaikille, jotka eivät tunne olevansa nopeita, hoikkia tai urheilullisia. Heti alussa luvataan, että vaikka sipsien syöminen sohvalla olisi se mieluisampi vaihtoehto, on mahdollista tulla juoksijaksi. Ja se voi olla hauskaa. (Paljon luvattu!

Siis, tämä juoksukirja ei ole lainkaan tarkoitettu niille, joille kympin lenkki on pikkupyrähdys, vaan niille, jotka joisivat mieluummin lasillisen viiniä tai söisivät suklaalevyn. 

Juoksemisen hyötyjä tuskin tarvitsee luetella. Lenkin jälkeen useimmilla on energinen ja pirteä olo (mikä ihmeen poikkeuskummajainen minä olen?). Juokseminen ei vaadi erityistaitoja eikä kovin kalliita välineitä. Juoksemaan voi lähteä milloin haluaa ja mistä haluaa. 

No, kunhan jalkakäytävät sulavat, voisin taas aloittaa. 4 kommenttia:

 1. No niin, tässä olisi myös mulle hyvä kirja! Toivoisin myös kirjaa, jonka avulla saisin laihdutettua... aloitan senkin aina huomenna! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna on oikein hyvä päivä! Kunhan löydän kirjan "Laihdutus - aloitan huomenna" esittelen sen varmasti blogissa!

   Poista
 2. Toi kirja olis just mulle. Ja mulla näemmä samat ajatukset kuin sulla. Aloitan kun jäät sulaa, haaveilen että se tuntuisi kivalta. Ei tunnu. Mut jos tänä vuonna!

  VastaaPoista
 3. Erityisesti mua ärsyttää se, ettei mulla juokseminen koskaan missään vaiheessa helpota. Aina vain sattuu keuhkoihin. Eikä todellakaan ala tehdä vähemmön mieli herkkuja, päinvastoin. No mutta jospa tänä keväänä tapahtuisi ihme ja juokseminen alkaisi olla kivaa! Kokeillaan?

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!