maanantai 14. tammikuuta 2019

Tarunhohtoinen Vienan Karjala

Televisiosta tuli yksi päivä dokumentti Tarunhohtoinen Vienan Karjala. Vaikka en muuten juuri mitään ohjelmia katso, tämä oli niin mielenkiintoinen, että suosittelen sitä teillekin! 

Vienan Karjala on se paikka, jossa Elias Lönnrot keräsi suurimman osan Kalevalan runoista. Minulla on sukujuuria juuri tuonne, joten olen muutaman kerran elämässäni käynyt joissakin noista pienistä kylistä, joissa aika tuntuu pysähtyneen. Itse sain matkakuumeen Solovetskiin. 

Muutama aikaisempi postaus rajan takaa löytyy seuraavista linkeistä: 
Näihin paikkoihin pääset tutustumaan myös tuon Yle Areenasta näkyvän dokumentin kautta. Tässä postauksessa on kuvia toissakesältä. 

Ensimmäiset kuvat ovat Vuokkiniemestä, josta pääosa Kalevalan runoista on kerätty. Vuokkiniemi oli 2017 suomalais-ugrilainen kulttuuripääkaupunki. 

Osa ihmisistä, jotka karjalan alueella asuvat, puhuvat karjalaa, joka on sen verran lähellä suomen kieltä, että heidän kanssaan pystyy juttelemaan niin, että molemmat ymmärtävät toisiaan. 

Kaksi viimeistä kuvaa ovat Jyskyjärveltä (vanhalta kylältä), joka on kaunis joen varteen rakennettu karjalaiskylä.
2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjoituksista ja kuvista! Olen lähdössä parin päivän päästä viikon kestävälle Vienan Karjalan ryhmämatkalle. En ole aiemmin siellä käynyt ja nyt netistä tietoja etsiskelin. t. Heikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, jostain syystä tämä kommentti oli hukkunut jonnekin, ja löysin tämän vasta nyt! Millainen matkasi oli? Missä kävitte? Olisi niin mukavaa lähteä taas käymään Vienan Karjalassa! Toivottavasti ensi kesänä!

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!