tiistai 15. tammikuuta 2019

Muoviton talopostaus tehty yhteistyössä Kero hirsitalot oy, linkkien klikkaamisesta ei tule minulle tuloja
Muovi. Edullinen materiaali, josta on helppo tehdä vaikka mitä. Materiaali, joka ei maadu ja jota on vaikeaa kierrättää. Materiaali, jota on vaikeaa välttää, vaikka haluaisi. Materiaali, joka jauhautuu pienenpieneksi mikromuoviksi, päätyy vesistöihin ja elimistöihimme. 

Itse valitsen muovin sijasta mieluummin luonnonmateriaaleja. Puu kestää, vaikka kolhiintuisi. Villaa ei tarvitse pestä läheskään yhtä usein kuin keinokuituja. (Ja onko mukavampaa vaatetta kuin villasukat!) Kosmetiikassa ja siivouksessakin luonnonmukaiset tuotteet ovat yhtä toimivia kuin ns tavalliset tuotteet. 

Itse valitsen siis kotiinikin mieluummin muita materiaaleja kuin muovin. En oikein pidä muovisista huonekaluista. Muovi ei ole kodikasta eikä hengittävää. Se ei kaunistu vanhetessaan puun tavoin, päin vastoin. Ja muovista huonekaluista on todella vaikea päästä eroon, kun ne menevät rikki. 

Asumme vanhassa talossa, ja etsiskelin vasta erilaisia ratkaisuja remonttihommiin. Löysinkin suomalaisen talonvalmistajan, joka suunnittelee taloja ilman muovia. Energiatehokkuutta, kotimaisuutta, muovittomuutta ja kauneutta samassa paketissa, kuulostaa hyvältä! 

Muovitontalo eli Kero hirsitalot on kuusamolainen yritys, joka haluaa valmistaa luonnonmukaisia koteja. Pienempi hiilijalanjälki tekisi hyvää varmasti jokaisen omalle tunnolle. 

Erilaiset ekologiset vaihtoehdot ovat koko ajan suositumpia sisustuksessa, vaatteissa, kauneudenhoidossa, siivouksessa ja muussa arjessa, miksei siis taloakin valitsisi luontoystävällisyyden perusteella. 

Kero-ekohirsi on tarpeeksi tiivistä, joten taloihin ei tarvitse laittaa erikseen höyrynsulkumuovia. Rakenne on hengittävä ja pölyämätön, ja sopii allergisellekin hyvin. Hyvä sisäilma on ihan ehdoton vaatimus talolle kuin talolle. 

Jos talon rakenne ei ole hengittävä, sisäilman laatu on täysin riippuvainen ilmanvaihdosta. (Joka voi toimia tai olla toimimatta.) Hengittävyys ei tarkoita sitä, kuinka talon materiaali läpäisee ilmaa, vaan sitä, kuinka talon materiaali sitoo ja haihduttaa kosteutta. Luonnonkuitueriste estää kosteuden tiivistymisen talon rakenteisiin. Ja tämä kuulostaa varmasti kaikista erittäin hyvältä. 

Hyvien ominaisuuksien lisäksi kodissa on tärkeää ulkonäkö. Muovitontalo haluaa ottaa asiakkaan mukaan kodin suunnitteluun, jotta jokainen saisi juuri sellaisen kodin, josta unelmoi. Talon voi tilata avaimet käteen - periaatteella tai osissa, oman osaamisen ja ehtimisen mukaan. 

Muovitontalon sivuilla on mallikuvia niin omakotitaloista, mökeistä kuin muistakin asumuksista, ja nämä tämän postauksen kuvat ovat kaikki heidän taloistaan. Hirsitalo kuulostaa perinteiseltä ja vankalta, mutta ulkoasu voikin olla raikkaan moderni ja kaupunkikuvaan sopiva. Itselleni tuli taas mökkikuume. Pieni musta mökki järven rannassa olisi niin suloinen. Ehdottomasti ilman muovia! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!