keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Kaikki kääntyy hyväksi

Jostakin luin, ettei sillä ole väliä mitä tapahtuu, vaan sillä, miten tapahtumiin suhtautuu. 

Näinhän se on. Pessimisti ei pety, mutta ei ole kyllä onnellinenkaan. Ja minä haluan olla onnellinen. Olen huomannut, että pidän siitä. Kaipaan onnellisuutta. Haen pieniä onnen hetkiä arjesta, kaikista pienistä asioista. 

Tänä vuonna muistutan itseäni tärkeistä pienistä asioista joka päivä. Sara Parikan (kustannus WSOY) 365 Ilon ja inspiraation vuosi sisältää jonkin ajatuksen jokaiselle päivälle. 

Aamu alkaa sillä, että avaan kirjan, ja katson päivän ajatuksen. Ajatuksia on laidasta laitaan, ja se on aika virkistävää. Jotkus jutut ovat syvällisempiä, ja jotkut pinnallisempia. 

Kirjaa voi lukea mistä kohdasta haluaa tai aloittaa päivästä 1. Missään nimessä ei tarvitse aloittaa vuoden ensimmäisenä päivänä. Kirja on ihana lahja ystävälle (tai hei, se äitienpäiväkin on taas kohta!). 

Toinen kirja, jossa on ajatus jokaiselle päivälle, on Heli Suutarin Kaikki kääntyy hyväksi - 365 ajatusta itsensä auttamisesta (kustannus Atena). Tässä kirjassa jokaisen päivän luku on pidempi, ja luen päivän ajatuksen illalla nukkumaan mennessä. 

Lyhyet tekstit kannustavat pohtimaan omia tapoja ja tekoja. Tätäkin kirjaa voi lukea sattumanvaraisesti tai aloittaa päivästä 1. Kirjan teemoja ovat itsensä hyväksyminen, riippuvuuksien hallinta ja murehtimisen lopettaminen. Jokaiselle päivälle on uusi ajatus. Tekstin lisäksi kirjassa on mietelause jokaiselle päivälle. Tämä on Parikan kirjaa syvällisempi, joten pidin enemmän tästä. 

Ja lopuksi, tänä vuonna kirjoitan ajatuksia muistiin illalla nukkumaan mennessä Paulo Coelhon kauniiseen Polkuja - kalenteriin (Bazar). Tästäkin löytyy ajatuksia, mutta enemmän pidän kalenterin värikkäästä kuvituksesta. Vaikka haluan kodin olevan rauhallinen, voi yksittäisissä esineissä olla enemmän räväkkyyttä ja energiaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!