maanantai 21. tammikuuta 2019

Ihan oikea talvi (ja mutakakkua)

Niin tuli tännekin ihan oikea talvi. Pakkasta on parikymmentä astetta ja lunta kolattavaksi saakka. Ei olisi haitannut, vaikkei ihan näin kylmä olisi ollut. 

Toki jos vertaan lähtötilanteeseen, niin eihän tämä Etelä-Suomen talvi toki ole lainkaan niin kylmä kuin pohjoisempana. Ei ole pakkasta yli neljääkymmentä, eikä kolmeakymmentäkään viikkotolkulla. Niin että aina on jossain huonommin, taikka paremmin. 

Pidän kyllä tästä eteläisemmästä talvesta enemmän. Ihan parasta tässä talvessa on se, miten valoisaa täällä on. Ei täällä ollut lainkaan sitä pimeää ja synkkää vaihetta, johon olen tottunut. (Tai itse asiassa en ollut tottunut, sillä olin aivan poikki ja väsynyt. Täällä pimeys ei ole päässyt minu aväsyttämään yhtä pahasti.) 

Niin ja loppuun vielä ihana mutakakun ohje, sillä talvipakkasista selviää helpoiten suklaan voimalla! Ihanan valuva mutakakku

Laita pieneen (noin 20cm) irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle. 

*

Sulata kattilassa tai mikrossa 150 g voita + 200 g tummaa suklaata. 

Lisää 2 dl sokeria + ripaus suolaa. Sekoita. 

Lisää 4 kananmunaa yksitellen, vatkaa jokaisen jälkeen hyvin. 

Lisää 3/4 dl vehnäjauhoja, sekoita kevyesti, älä vaivaa. 


Kaada taikina vuokaa ja paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia. 
(Alaosassa siksi, ettei pinta pala.)


Laita kakku jääkaappiin jäähtymään, kakku on parasta seuraavana päivänä (ja sitä seuraavana.) 


Laita kuorrute jäähtyneen kakun päälle

Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Lisää joukkoon 50 g suklaatuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa. Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, sekoita joukkoon 50 g sulatettua tummaa suklaata. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!