maanantai 5. marraskuuta 2018

Tervetuloa joulunodotuskirja!Koska jouluun on vielä aikaa, ei mennä ihan kertarytinällä joulujuttuihin, vaan pikku hiljaa. Aloitin laittamalla muutaman talvikoristeen ja hankkimalla joulukalenterin sekä virittelemällä ulos talvi/jouluvalot. 

Näiden jälkeen on aika aloittaa joulunodottelukirja. Sellainen, jota voi lukea yhden luvun tai jutun päivässä, ja hiljakseen päästä joulunodottelufiilikseen. 

Sain jo yhden kommentin liittyen näihin joulujuttuihini, että nythän on vasta marraskuun alku, miten muka nyt jo joulujuttuja. 

Niin siten, että joulun odottaminen on ihan parasta! On hauskaa puuhailla kaikkea pientä ja syödä muutama joulusuklaa marraskuussa. Ei tarvitse sitten parissa päivässä joulun aikaan ahnehtia kaikkea. Tällä idealla mennään muuten Ilana Pietiläisen Tervetuloa jouluun! - kirjassakin. Siinä joulua odotellaan hiljalleen, pienin askelin. 

Kirja esittelee rauhallisia ja kiireettömiä jouluja. Ajatuksena on tehdä vähän, mutta hyvää. Tervetuloa jouluun! sisältää tarinoita, tunnelmia, leivonta- ja diyohjeita, kauniita asetelmia ja sisustuksia sekä upeita yksityiskohtia.

Kirjaa ei raski eikä kannata lukea kerralla. Rauhalliset kuvat kutsuvat selailemaan kirjaa, joten kirjan tarinoita ei ole pakko lukea päästäkseen tunnelmaan. Kirjassa kurkistetaan moneen eri jouluun, joita kaikkia yhdistää rauha ja pienten hetkien kauneus. 


 

  


 

8 kommenttia:

 1. Oi, kuulostaa ihanalta kirjalta! ♥ Mun mielestäkin joulussa on parasta sen odottaminen - se itse joulu on sitten ihan hujauksessa ohi.

  Huvittavaa, just kun tätä kirjoitan, soi telkkarissa jostakin mainoksesta jouluyö, juhlayö... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä, odottaminen on parasta. Jos kaiken ihanuuden haluaisi kokea muutamassa päivässä, tunnelma olisi aivan eri.

   Poista
 2. Hitsi. Luulin alkuun, että kuvassa on meidän pieni punainen mökki Pohjois-Karjalasta. Niiiin samanlainen! Minä odotan kieli pitkällä isänpäivää, silloin meillä nautitaan ekat glögit ja joulutortut 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Ehkä minäkin teen ensimämäiset tortut nyt viikonloppuna!

   Poista
 3. Hei, eksyin mutkien kautta blogiisi ja tämä postaus pysäytti. 😊
  Mulla on niin samat ajatukset joulun suhteen. 😊
  Itse aloitan hiljalleen joulufiilistelyn, kynttilät, valot, lahjojen tekemisen ja hankkimisen yms syksyn mittaan.
  Ja nautin.
  Joulunpyhät kestää 3päivää, ja siitä ajasta oon osan töissä joten joulufiilistely jää lyhyeen jos en aloita ajoissa. 😉

  Tuo kirja on aivan ihana!
  Lainasin kirjastosta ja lueskelin & nautin kuvista viime viikolla.

  Ihanaa joukuttelua sinulle! 🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pysähdyit, ja pahoittelut, kun nyt vasta ennätän vastaamaan! Joulun odottaminen on ihanaa. Tulin juuri lenkiltä mieheni kanssa, ja samoin että vitsi kun meidän pihan jouluvalo on kaunis. Hän totesi, että sanon noin joka päivä.. No mutta kun se on! Ja se tekee minut iloiseksi joka päivä!

   Poista
 4. Mulla on tuo kirja lainassa kirjastosta. Kuvat ovat ihania, mutta en oikein kestä sitä tekstiä. Lasken vain mielessäni, miten monta kertaa jotain pujautetaan ja sujautetaan. Ihmettelen, miksi mitään ei ripusteta/kirjoiteta/sytytetä jne. vaan kaikki aina ripustellaan/kirjoitellaan/sytytellään. Ja mikä kaikki on satumaista... hups. Ehkä jatkan kirjan tutkimista vain kuvia katselemalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän mitä tarkoitat! Ostin itse juuri yhden joululehden, ja minua häiritsi aivan sama asia. Rakastan aikakauslehtiä, mutta joululehdissä (ja kirjoissa) on liian paljon tällaisia "lapsellisia" sanoja. Ne voisi kirjoittaa ihan normaalisti. Itse olen tätä kirjaa lukenut nyt jutun kerrallaan, kuvia olen katsellut selailemalla enemmänkin.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!