sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Vunukat, maatuska ja portaikko
Julisteet saatu / Vunukat

Portaat jakavat mielipiteitä. Monen mielestä ne ovat epäkäytännölliset ja hankalat kulkea. Portaat ärsyttävät. Yksikerroksinen talo on helpompi. 

Ja sitten on minun mielipide, ettei epäkäytännöllisyys haittaa, koska portaat ovat kauniit. Maalatut, puiset portaat ovat kertakaikkisen ihanat. 

Myönnän, että kun koti jakautuu kolmeen kerrokseen, tavarat ja ihmiset ovat välillä väärässä kerroksessa. Ja niitä portaita saa olla kiipeämässä ja laskeutumassa. 

Mutta vielä en ole näihin portaisiin kyllästynyt. 

Portaikossa on ikkuna, josta aamuisin kurkkaan ensimmäisenä ulos, ja totean päivän sään. Halusin myös sisustaa portaikkoa (tilahan se on missä muutkin), ja sinne sopivat hienosti nämä Vunukan julisteet. 

Maatuska on hauska (minulla on alakerrassa kaksi Venäjältä tuotua pientä maatuskaa), ja sulka sopii luontoaiheena meille muiden luontojuttujen kaveriksi. 

Vunukat on karjalaa ja tarkoittaa lapsenlapsia. Julisteiden suunnittelijalla Eeva Korkiakoskella onkin karjalaiset juuret. (Täällä muuten yksi Vienan Karjalainen kylä - postaus. Minun juureni ovat myös Karjalasta.)

Maatuska- ja Sulka-julisteiden lisäksi Vunukoiden valikoimassa on muitakin mustavalkoisia julisteita sekä erilaisia kortteja. Kauniiden luontoaiheiden lisäksi kuvissa on esimerkiksi robotteja ja autoja, dinosauruksia ja apinoita. 

Jälleen yksi kohta kodistamme on kodikkaampi, ja enemmän asujiensa näköinen! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!