torstai 11. lokakuuta 2018

Lokakuun kirjavinkit

Ihan ensimmäiseksi tämän kuukauden suosikkikirjani. Lue. Lue!
Laura Manninen: Kaikki anteeksi


Mikko on ihana. Täydellinen mies. Eipä ihme, että Laura ihastuu tähän ja kaikki lähtee etenmään nopeasti. Pikkuhiljaa onneen alkaa tulla säröjä. Manninen osaa kuvata erittäin taitavasti tapahtumaketjun (koska hänellä on omakohtaista kokemusta), jonka päässä Mikko pitelee puukkoa Lauran kurkulla. Ja siltikään Laura ei lähde. Ja kirjan luettua ymmärtää hyvin, miksei. 

Tämä on sellainen kirja, mikä kaikkien pitäisi lukea. Tavallisen ihmisen kertomus siitä, mitä ei koskaan uskoisi itselleen tapahtuvan. Ja silti se tapahtuu, kymmenille, sadoille vuosittain. 

Jos tunnistat itsesi kirjasta, hae apua.


 P.Z.Reizin: Onnen algoritmi


Aiden on tekoäly, jonka kanssa Jen käy työkseen keskustelemassa. Koska Aiden on todella hyvä tekoäly, se saa tietoonsa paljon muutakin, kuin mitä Jen sille kertoo. Jenin poikaystävä on juuri jättänyt tämän, ja Jen on siitä surullinen. Mutta Aiden aikoo korjata tilanteen, hänellähän on kaikki maailman tieto käytettävissä apunaan.. Onko tekoälyllä tunneälyä, ja miten se ymmärtää onnellisuuden? Hauska kirja, suosittelen! 


 Eeva Vuorenpää: Kaksi rantaa

Historiallisten romaanien ystävälle! 

Kaksi rantaa sijoittuu 1920-luvulle. Hannan perhe on köyhä, ja äidin kuoltua kotona on vielä tiukempaa. Hannan eno maksaa matkalipun Amerikkaan, ja näin Hannasta tulee siirtolainen. Mielenkiintoinen, kevyt, menneeseen aikaan sijoittuva chick lit. 


Victoria Aveyard: Punainen kuningatar
Lasinen miekka


Nuorten dystopia-sarja, jälleen kerran. (No mutta miksi ei, nämä ovat todella hyviä!) 

Ihmiskunta jakaantuu tavallisiin ihmisiin, punaisiin, ja erikoiskyvyt omaaviin hopeisiin. Punaisten tehtävä on palvella hopeisia. Punainen Mare päätyy hopeisten palatsiin palvelijaksi juuri silloin, kun siellä on käynnissä kuningatarkoe. Kokeen aikana paljastuu, että Marella on hopeisten kykyjä. 

Lasinen miekka jatkaa tarinaa, juvassa on jännitystä ja mukaansatempaava tarina. 

Tämän kirjavinkin olen saanut yhdeltä oppilaaltani. Kiitos N! 
Otso Sillanaukee: Zero waste 

Lue esittely täältä: Ei enää roskia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!