sunnuntai 2. syyskuuta 2018

5 ohjetta onnellisuuteen


Rakastu arkeen - blogista saat ideoita ja inspiraatiota ihanaan arkeen. 

Onpa ärsyttävää, jos oma arki ei ole ihanaa ja olet alakuloinen tai jopa masentunut. Tekisi varmaan mieli läjäyttää avokämmenellä järkeä innokkaan kirjoittajan naamalle. Jos siis jaksaisi sen kämmenen nostaa. 

No mutta kuulkaa, en minäkään aina ole innokas ja onnea puhkuva. Kaikkea muuta. Olen alakuloisuuteen helposti taipuva entinen pessimisti. Suunnittelen innokkaasti asioita, ja kun ne eivät toteudu, murehdun. Olen pahalla tuulella, tuntuu ettei missään ole mieltä. Tarvitsen toiveita, haaveita ja unelmia elääkseni. Ilman niitä on aivan sama maata sängyssä aamusta yöhön saakka. Minulla pitää olla jotain mitä odottaa. Kaiken lisäksi olen kamalan malttamaton. En oikein kestä epävarmuutta. 

Mutta, näistä huolimatta, haluan olla onnellinen. Tiedän, että välillä joudun pettymään, ja ne pettymyksen hetket ovat musertavia. Niinä hetkinä olen oikeasti ihan pohjalla. Vastaisuuden varalle, keräsin ohjeita selviytymiseen. 1. Sinä saat tuntea mitä haluat. 

Sinulla saa olla ihan kamala olo. Samoin kuin saat olla onnellinen, innostunut tai mitä vain. Ole vain nyt maassa ja mitä ikinä oletkin. Olisi mahtavaa, kun joku tulisi korjaamaan tilanteen, mutta näin ei tule käymään. Ja tämä on niin väärin. Vaikka itse olet auttanut vastaavassa tilanteessa parasta ystävääsi, niin hän ei välttämättä nyt edes huomaa sinun pahaa oloasi. Tämä on väärin. 

Mutta siksi seuraava asia on tärkeä: sinä tulet onnelliseksi vain, jos itse haluat olla onnellinen. Eli sinun täytyy haluta olla onnellinen. 

2. Käy lenkillä.

Joka paikassa sanotaan, että liikunnasta saa hyvän mielen. Minä ainakaan ei saa. En ole saanut vielä koskaan, ja minä olen elämässäni liikkunut. (Olen tanssinut, ratsastanut, käynyt jumpissa, käynyt pumpissa, juossut, lenkkeillyt ja mitäkaikkeavielä). Mutta liikunnan iloa en ole koskaan vielä kokenut. Minusta on mukavaa käydä kävelemässä, koska rakastan kauniita maisemia. Itse liikun siksi, että pysyisin joten kuten kunnossa. Ja silloin voi syödä vähän enemmän herkkuja, ilman että lihoo. Ja niiden herkkujen syömisestä minä pidän. 

3. Mieti, mitä et halua elämääsi

Jos tuntuu, ettei elämässä ole mitään hyvää, mieti mitä kaikkea inhottavaa siinä on. Tee lista kaikesta siitä, mistä haluat eroon. Jos joku asia on sellainen, mihin voit vaikuttaa, niin poista ne asiat. 

Minä poistin kaikki sellaiset ihmiset elämästäni, joista minulla tulee paha mieli. En halua nähdä heidän kuviaan instagramissa enkä facebookissa. 

Sitten, kun sinulla on joskus enemmän voimia, voit poistaa muitakin pahan mielen aiheuttajia. Itse inhosin työmatkaani, joten irtisanoin itseni. (Menetin tässä tosin työnikin, mutta pääsin siitä inhottavasta työmatkasta eroon.) En lopulta pitänyt edes kotikaupungistani, joten möimme talomme ja muutimme pois. 

4. Mieti, mitä haluat elämääsi

Minä tarvitsen toiveita ja suunnitelmia. Eivät ne kaikki tietenkään toteudu. Eihän elämä toimi niin. Mutta ilman suunnittelua ei tapahdu mitään. 

Minulle on tärkeää nauttia elämästä. Nautin pienistä asioista: hyvästä kirjasta, kupillisesta vihreää teetä ja suklaasta. Nautin kauniista lenkkeilymaisemista. Nautin kauniissa saunassa käymisestä. (Jos sauna on ruma, en mielelläni mene saunaan.) 

Koska kauneus on minulle tärkeää, hankin sitä elämääni eri tavoin. Teemme pieniä remontteja. Ostan kauniita esineitä, vaatteita ja koruja. Seuraan instagramissa kauniita kuvia. 

Ja nyt, tässä vaiheessa, pitäisi rueta tekemään jotain oman onnellisuuden eteen.

5. Tee jotain pientä, mistä pidät

Lue hyvää kirjaa. Osta suklaalevy. Käy retkellä. Eri ihmisillä nämä ovat eri asioita. Mutta pienestä on hyvä aloittaa. Monta pientä juttua. Ja sitten, joku päivä, jaksaa suunnitella jonkun isomman jutun. Isompiin juttuihin pitää säästää, niitä pitää suunnitella ja ne vievät energiaa. Toteutuessaan ne myös tuovat sitä. Aloita pienestä, niin et väsytä itseäsi alkuun liikaa. 


4 kommenttia:

  1. Tämä oli mielestäni todella hyvä lista!

    VastaaPoista
  2. Oon onnellinen että ootte lähteneet ns.tutustajaturvallisesta kohti unelmia�� vaikkakin haikein mielin olen mutta haluan että mun ystävät ovat onnellisia ja tekevät asioita joista tulee onnelliseksi,vaikkapa muuttaa satojen kilometrien päähän���� Hieno lista sekä kirjotus.Hyvä sinä��

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!