keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Paitsijäämisen pelko


Minäkin olen kokenut tätä. 

Paitsijäämisen pelkoa.

Se on inhottava tunne. Pelkoa siitä, että jossain olisi paremmin kuin nyt, tässä. Pelkoa siitä, että ei pääse siihen hyvään hetkeen. 

Se on kovin stressaavaa, kun pitää vertailla kaikki asiat. Olisiko jokin toinen sohva parempi kuin tämä, olisiko jokin toinen kaupunki parempi kuin tämä. Eikä saa päätöstä tehtyä, ettei valitse väärin. 

Mutta tarpeeksi pähkäiltyäni tulin siihen tulokseen, että mitä sitten? Mitä sitten, vaikka jossain olisi paremmin? Sillä varmasti on. Aina jossain on paremmin. Eikä se kuulkaa haittaa yhtään. 

Päätin, että hyvä riittää. Ei tarvitse olla täydellistä. Kun tykkään joistain, se riittää. Tämä riittää minulle. 

En tavoittele täydellisyyttä. Elämä on parempaa, upeaa, kokemusrikkaampaa ja vaikka mitä, kun uskaltaa. Kun ei emmi eikä takerru yksityiskohtiin, saa lopulta enemmän. 

Uskalla tehdä päätös. 

Kaikkea ei voi saada. 

Jossain on takuulla paremmin, mutta se ei haittaa. Älä vertaa omaa elämääsi tai sen yksityiskohtia. Unelmoi ja toivo silti, ilman haaveita ainakaan minä en voi elää. Unelmoi pienistä asioista, joita voit varmuudella saavuttaa. Unelmoi isoista asioista. Älä ajattele, mitä muut ajattelevat sinusta. Loppujen lopuksi jokainen on kiinnostunut eniten itsestään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!