torstai 12. heinäkuuta 2018

Heinäkuun kirjavinkit


Satu Rämö: Islantilainen voittaa aina

Islanti vaikuttaa ihanalta, tosin hiukan hullulta paikalta asua. Rämö kirjoittaa kokemuksistaan tässä erikoisessa maassa lapsiperhearjen näkökulmasta.

Rämön toinen kirja on parempi (lue lisää Islantilaisesta tavasta kasvattaa lapsia täältä.)


Niina Hakalahti: Aavasaksa

Päähenkilö on hiukan reppana Seppo. Hän on kiltti ja hyväuskoinen, eikä ollenkaan niin kunnianhimoinen mitä hänen äitinsä toivoisi. Sepon sisko Sarita taasen on saavuttanut vaikka mitä, mutta on silti onneton. 

Aavasaksa on kirja rooleista, ystävyydestä ja perhesuhteista. Kevyt kesäkirja. 


Ella Laurikkala: Siirtolainen

Kamala, surullinen ja raaka kirja. Jos olisin tiennyt, millainen kirja tämä on, olisin jättänyt lukematta. (Inhoan dekkareitakin niiden inhottavuuksien takia.) 

Siirtolainen on kertomus siitä, kuinka asiat kulkevat sukupolvelta toiselle, vaikka niitä yrittäisi muuttaa. Ei auta muutto toiseen maahan, ei Ruotsiin eikä Australiaan. 


Kate Eberlen: Miss you

Kovasti kehuttu, mutta minun mielestä sellainen perusrakkauskirja. (Joissa ei ole mitään vikaa, odotin vain enemmän muiden hehkutuksen perusteella.)

Tess ja Gus ovat luodut toisilleen, ja heidän polkunsa risteävät yhtenään. Kuitenkaan he eivät tapaa kunnolla. Tarinaa kerrotaan vuorotellen kummankin näkökulmasta. 

Sopivaa kesälukemista. 


Sofia Lundberg: Punainen osoitekirja

Pian satavuotias Doris kuluttaa päivänsä kotiapulaisten kanssa, juttelemalla Skypen kautta sukulaistytölleen ja kirjoittamalla vaiherikkaasta elämästään muistiinpanoja. 

Tätäkin on kehuttu kovasti, joten odotukseni olivat korkealla. Ihan hyvä, kannattaa lukea, muttei odottaa liikoja. 

2 kommenttia:

  1. En kyllä lakkaa hämmästelemästä sitä, että olen varmaan joka kuukausi näitä sun kirjapostauksia lukiessani todennut, että olen myöskin ihan äskettäin lukenut samoja kirjoja... Tällä kertaa samaa oli tuo viimeinen, Punainen osoitekirja. =D

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!