sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Ekologista pyykinpesua+ eteerisiä öljyjä

Vaihdoin jo kauan aikaa sitten huuhteluaineen pyykkietikkaan, enkä ole päätöstä joutunut katumaan. Pyykit eivät haise etikalle, eivät lainkaan. Lisäksi ne ovat yhtä pehmeitä kuin huuhteluainepesun jälkeen. 

Pyykkietikka on huuhteluainetta ekologisempi vaihtoehto, joten en keksi yhtään syytä olla käyttämättä sitä. 


Pyykkietikkana täytyy käyttää väkiviinaetikkaa, jos haluaa sen olevan biohajoavaa. Etikka itsessään tuoksuu tympeälle, mutta onneksi pyykit eivät tuoksu sille lainkaan pesun jälkeen. Pyykkietikkaan voi myös lisätä tuoksuksi eteerisiä öljyjä, jolloin pyykit saavat tuoksua niistä. 

Pyykkietikan valmistus on siis maailman helpointa. Osta kaupasta väkiviinaetikkaa. Valmista. 

 

Mutta jos haluat pyykkietikalle jonkun kivan tuoksun (kuten minä), lisää puoleen litraan etikkaa 10-20 tippaa eteeristä öljyä. 

Eteerisillä öljyillä on muitakin käyttötapoja. Niitä voi käyttää huone- ja saunatuoksuina ja jotkut sanovat niiden auttavan esimerkiksi mielialoihin. 

Greippi ja Sitronella auttavat alakuloon ja stressiin. Sitronella karkottaa myös hyönteisiä. Teepuu vahvistaa vastustuskykyä ja se auttaa myös hyönteisten pistoihin, kuin myös Basilika. Basilika myös rentouttaa ja auttaa flunssaan. 

Eteerisillä öljyillä on monta muutakin käyttötapaa, lue lisää täältä: Nurme eteeriset öljyt
Myös pyykinpesuainetta saa ekologisena, esimerkiksi Twistbe-verkkokaupasta. Sieltä löytyi tämä Greenscents pyykinpesuaine. (Linkistä pääset suoraan tuotteeseen.) 

Ihanan raikas mintuntuoksu ei ole liian voimakas. Alla lainaus Twistben sivuilta: 

Greenscents-tuotteilla on No Nasties -takuu: tuotteista ei löydy klooripohjaisia ainesosia, sulfaatteja (esim. SLS/SLES/ALS), optisia kirkasteita, fosfaatteja tai fosfonaatteja, palmuöljyä, alkoholia tai etyksoloituja emulgaattoreita, propylene glycolia tai herkistäviä synteettisiä säilöntäaineita, kuten metyyli-isotiatsolinonia. Koko tuotesarja on Allergy UK -allergiajärjestön sertifioima.

Tuote on markkinoiden tiukimmalla sertifikaatilla, Soil Association -järjestön sertifioinnilla sertifioitu pesuaine, joka sopii myös vegaaneille. Leaping Bunny -sertifioitu - valmistaja tai kolmannet osapuolet eivät ole testanneet tuotteita tai sen ainesosia eläinkokein. 

Tuotteella on Allergy UK, Soil Association ja Leaping Bunny -sertifiointi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!