keskiviikko 23. toukokuuta 2018

KotityöajatuksiaKotityöt. 

Niin. Ensin käydään päivä ansiotyössä ja sitten tehdään töitä vielä kotona. Onnekseni pidän monesta kotityöstä (kuten pyykkien pesemisestä ja laskostelusta, järjestelystä ja imuroimisestakin). 

Mutta inhoan pölyjen pyyhkimistä, jääkaapin pesemistä, lattioiden luutuamista, ja erityisesti inhoan pihatöitä. Rakastan omaa pihaa (ja omaa rauhaa), mutta kukkapenkkien kitkeminen on minusta vastenmielistä. Samoin haravointi. Tuuli saisi puhaltaa lehdet suoraan naapureiden pihoille. 

Siivotessa teen mieluummin vähän joka päivä, kuin kerralla paljon. Kammoan ajatusta siivouspäivästä tai suursiivouksesta. Hyi. Ikkunatkin pesen niin, että yhtenä päivänä riittää yhden ikkunan peseminen. 

Kun järjestelen ja siivoan aina yhden huoneen kerrallaan, saan nauttia valmiista ja työn jäljen näkee heti. 

Siivousta helpottaa se, kun säilyttää siivoustavaroita siellä, missä niitä käytetään. Koska vessassa on iso peili, siellä tarvitaan usein ikkunanpesuainetta, jolla sen saa puhtaaksi helpoiten. Vessassa on siis ikkunanpesuainetta.

Onneksi siivoaminen ei ole kovin vakavaa. Ei haittaa, vaikkei tekisi täydellistä jälkeä, ensi viikolla pitää kuitenkin pyyhkiä pölyt uudestaan. On parempi tehdä vähän kuin ei ollenkaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!