keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Kolme kirjaa äitiydestä

Kolme kirjavinkkiä, joista jokaisessa on yksi puoli äitiydestä. 


Karoliina Sallinen-Pentikäinen: #Vauvavuosi 

Jatko-osa Juhan ja Usvan tarinaan (Tee se itse - vauva) on hauska ja helppolukuinen. Tarina kulkee vuorotellen kummankin hahmon kautta. Vaikka aikuisten kirjoissa ei kuvitukseen usein törmää, Sanni Kariniemen kiva kuvitus sopii kirjaan hyvin. 

Vauvavuoteen sopii väsymystä, masennusta ja parisuhdeongelmia. Välillä harmittaa, kun tilanteet etenevät ilman selityksiä, kuinka hankalista asioista päästään sopuun. Ina Westman: Syliin

Toinen vauvakirja heti perään. (Aihe ei kosketa minua nyt millään tavalla, en tiedä kuinka nämä juuri nyt päätyivät luettavakseni.) Kun #Vauvavuosi on enimmäkseen hauska ja hyväntuulinen, on Syliin kaihoisa ja surullinenkin. 

Kertomuksen henkilöt (joita on useita, mutta tarinat liittyvät toisiinsa) odottavat, pettyvät ja ilahtuvat. Keskenmenot, lapsettomuus ja vaikeat raskaudet yhdistävät päähenkilöitä. Kun ei itse tiedä, miltä nämä asiat tuntuvat, voi tällaisten äitien ajatuksiin kurkistaa tästä kirjasta. Silmiä avaavaa. Kristiina Vuori: Elinan surma

Tässäkin tarinassa keskiössä on äitiys. Toki tämä on myös rakkaustarina. 

Vuori on kirjoittanut vanhan kolmiodraaman uusiksi. Kertomusta seurataan tarinan pahiksen, Kirsti-piian näkökulmasta. Rakkauden kohde on Klaus, joka ottaakin vaimokseen Elinan. 

Kirjan luettuaan sitä tajuaa, että rakkaus on monimutkaista. Ihmiset ovat heikkoja, eikä oikeaa ja väärää ole aina helppoa erottaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!