lauantai 19. toukokuuta 2018

Kesän eka brita ja pihajuttuja

Ihan parasta, kun on kerrankin ollut näin lämmintä toukokuussa! Useimmiten toukokuu on täällä sellainen, että lämmintä on noin neljä astetta eikä koivuissa ole koulun lopussa kunnolla edes hiirenkorvia. 

Nyt pihalla kasvaa jo vaikka mitä, ja ulkona voi juoda päiväkahvit. (Tai minun tapauksessa teen.)

Olisipa koko kesä tällainen: aurinkoinen, ihana, lämmin. En ole vielä koskaan valittanut, jos on ollut hellettä, enkä tule niin tekemäänkään. Kyllä taas pitkän ja pimeän talven jälkeen olen vain onnellinen tästä lämmöstä. 

On ihan parasta viedä kirja ja viltti pihalle, lukea puun alla tai juoda iltateetä takapihalla. Ja jos kaveriksi jaksaa tehdä ihanan britakakun, on päivä täydellinen! 
Britakakku 


Vatkaa 4 kananmunan valkuaista kovaksi vaahdoksi. Lisää 2 dl sokeria + 1 tl vaniljasokeria koko ajan vatkaten. Vaahto on valmista, kun se ei tule ulos kulhosta, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin. 

*

Vatkaa toisessa kulhossa 200 g margariinia + 2 dl sokeria vaahdoksi. Lisää 4 kananmunan keltuaista + 1 dl maitoa. Lisää 2½ dl vehnäjauhoja + 3 tl leivinjauhetta. 

Jaa tämä taikina kolmeen osaan. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle valkuaisvaahtoa niin, että taikina peittyy. Ripottele valkuaisvaahdon päälle mantelilastuja. 

Paista levyjä 175 asteessa noin 15 - 20 minuuttia. 


Kun levyon jäähtynyt, puolita se. Laita väliin vaniljavaahtoa sekä marjoja tai paloiteltuja hedelmiä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!