sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Laskiaispullat



Helmikuun juhlien leivontaohjeet tässä, olkaapa hyvät! 

Mikä näistä juhlista on sinun suosikkisi: laskiainen, Runebergin päivä vai ystävänpäivä? 


Laskiaispullat (24 isoa pullaa)

Lämmitä 5 dl maitoa kädenlämpöiseksi. 
Murustele maitoon 1 hiiva (50g). Lisää 1 kananmuna. 
Lisää 1 rlk kardemummaa ja ripaus suolaa sekä 2 dl sokeria. Sekoita. 

Lisää 6 dl vehnäjauhoja, vaivaa vähän aikaa. 
Lisää vielä 6 dl vehnäjauhoja. 
Lisää 2 dl sulatettua voita ja noin 1 dl jauhoja. 
Sekoita sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista. 

Kohota taikinaa liinan alla puoli tuntia. 
Leivo pulliksi. 
Kohota pullia vielä 50 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan. 

Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. 

Paista 200 asteessa viisitoista minuuttia. 

Laita pullien väliin hilloa, mantelimassaa tai nutellaa sekä kermavaahtoa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!