torstai 1. helmikuuta 2018

4 tunnin työviikko - näin saavutat sen

Timothy Ferriss: 4 tunnin työviikko. Unohda yhdeksästä viiteen elämä, asu missä haluat ja ryhdy uusrikkaaksi. 

Ihana ajatus! Tämä kirja on selvästi minulle kirjoitettu! 

Elämäntapasuunnittelu sopii kaikille. Myös sinulle ja minulle. Tämän kirjan tavoitteena on vapautua ajan ja paikan kahleista ja käyttää aikaa ja paikkaa niinkuin itse haluaa. Paljon luvattu. 

Ferrissin mukaan ihmiset eivät halua olla miljonäärejä, vaan tehdä asioita, joita miljönäärit voivat tehdä. Totta. Miten siis voi saavuttaa täydellisen vapaan elämän hankkimatta ensin miljoonaa? 

Ensinnäkin, Ferriss kirjoittaa humoristisesti ja aika selkeästi. Hän käyttää paljon esimerkkejä, mutta pakko myöntää, että jotkin tietokonejutut menivät yli ymmärrykseni. 

Mutta nyt niihin ohjeisiin, joista olen tähän koonnut vain osan. (Näillä et vielä rikastu. Lue kirja itse.)

* Kyse ei ole unelmatyön löytämisestä. Täydellinen työpaikka on useimmille se, johon kuluu vähiten aikaa. (Olen samaa mieltä.) 

* Sellaista asiaa ei kannata muuttaa, mikä on jo hyvin. Mutta jos jokin toimintatapa on huono, se kannattaa muuttaa. Pitää siis etsiä toimimattomat asiat työstä. (Ei ole kokin vika, jos resepti on huono.) 

* Jos jäät odottamaan sopivaa hetkeä esimerkiksi työpaikan vaihtoon, sitä ei välttämättä tule koskaan. Jäämme helposti odottamaan, että asiat paranevat. Kauanko aiot odottaa? 

* Mieti, mikä on pahinta, mitä voi tapahtua, jos toteutat suunnitelmasi? Ja jos tämä pahin tapahtuisi, miten saisit tilanteen korjattua? Entä, jos et koskaan tee muutosta?

* Tavoittele suuria. Suurin osa ihmisistä tyytyy keskinkertaiseen. Suuria tavoitteleva porukka on pienempi, joten kilpailua on vähemmän. 

* Aikaa kuluu juuri niin paljon, kuin sitä on käytettävissä. Älä siis varaa asioiden tekemiseen paljoa aikaa. Saat valmista nopeamminkin. 

Tee tehtävälista jokaiselle päivälle. Laita listalle vain 2 asiaa. 

* Jätä kesken ne asiat, jotka ovat tylsiä ja epätuottoisia. (Ellei pomosi käske tekemään niitä.) Ole hankala, jos siitä on hyötyä. 

* Mieti tuote, johon ei liity suuria investointeja. Keksi yksi mainoslause. 

* On helpompi saada anteeksi kuin saada lupa. Lisäksi kirjassa on ohjeet ulkomaille muuttoa varten, kymmeniä nettiosoitteita kaikkeen mahdolliseen liittyen ja tietysti ne ohjeet, joilla menestyvät yrityksen voi perustaa ja saada sellaiseen tilaan, että voi itse matkustaa ja olla tavoittamattomissa. Taidan lukea oppaan uudestaan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!