keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Sininen piha + Diy linnunruoka

Kovin on vielä harmaata. Päivät kuitenkin pidentyvät koko ajan. Kyllä nämä siniset hetketkin ovat kauniita, mutta mieluummin katselen niitä ikkunasta. En ole talvi-ihminen enkä talvella ulkoihminen. 

Katselen ikkunasta lintuja ja erityisesti oravia. Ne joutuvat olemaan ulkona pakkasillakin. (Joita ei vielä oikein ole ollut, ja hyvä niin.) 

Ulkona on nyt kuitenkin aika kaunista. Jäätyneet puut näyttävät tosi hienoilta. Oksissa kimaltavat jäätimantit, jos aurinko vain pilkahtaa. 

Vaihtelun vuoksi pihaeläimetkin saavat erilaista ruokaa. Linnuilla ja oravilla ei ole sitä vaihtoehtoa, että ne voisivat mennä sisälle lämmittelemään. Siksi tein niille vähän herkkuja, jotta niidenkin talvi olisi vähän siedettävämpi. 

Nämä linnunruuat on helppo tehdä. Ensin sulatetaan kookosrasvaa kattilassa. Sen sekaan kaadetaan siemeniä, ja sitten seos laitetaan piparimuotteihin (esimerkiksi leikkuulaudan päälle). Pujotin pätkän rautalankaa siementen väliin ripustusta varten. Sitten odotetaan, että rasva jähmettyy, ja viedään herkut ulos syötäväksi. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!