keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Onko jouluvalmistelut valmisteltu?Jouluun on alle kaksi viikkoa. Tässähän ehtii tehdä vaikka mitä, tai olla tekemättä. 

Ehtii leipoa ja laittaa ruokaa ja laittaa koristeita ja sressaantua ja hikoilla kaupoissa etsimässä lahjoja. Tai jos ei halua, niin ehtii reilun viikon ajan kuunnella joululauluja ja syödä suklaata.

Tänä vuonna olen kierrellyt kaupoissa vähemmän kuin koskaan. Lapsilla on ollut tosi vähän lahjatoiveita. 

Toisaalta tosi hyvä, ettei tarvitse ostaa mitän höpötyksiä, mutta toisaalta pitäähän nyt jotain ostaa. (Suklaan ja karkkien lisäksi.) Itselleni keksisin sitäkin enemmän kaikkea, tosin minäkään en niitä kaikkia tarvitse. Niin etten ole ostanut itsellekään mitään. 

Koristeitakaan ei ole tullut laitettua yhtä paljoa kuin aiempina vuosina. Tänä vuonna kuusi ja kynttilät saavat riittää. Keittiön pöydällä on pari tonttua. 

Tänä vuonna en siis leivo ja askartele niin paljoa kuin tavallisesti, sillä tänä vuonna kaipaan enemmän lepoa. Joulussa pääasia on se tunnelma. Odottelun tunnelma, joululaulut, glögi ja suklaa. Lasten jännitys ja pipareiden tuoksu. 

2 kommenttia:

 1. Mikähän siinä on, että tänä vuonna joulu tulee niin, ettei sen eteen ole tultua tehtyä oikeastaan mitään vielä. Eikä oikein tee edes mieli tehdä. Kortit laitoin postiin viimeisellä hetkellä, yhtään lahjaa ei ole hankittuna. Englantiin pitäisi laittaa paketti viimeistään perjantaina, enkä edes tiedä mitä sinne laittaisin (siellä asuu ystäväni perheineen). Viikonloppuna on ohjelmassa sukulointia 200km päähän, eikä aavistustakaan, mitä sinnekään veisi. Jotenkin ei nyt oikein tahdo päästä minkäänlaiseen joulutunnelmaan... Toivottavasti ensi viikolla vähän pääsen, se on mulla kokonaan lomaa ja silloin pitäisi ompelukoneen hurista kyllä oikein urakalla, jos meinaan ajatellut lahjajutut saada toteutettua! Kaiken kaikkiaan on kuitenkin tunne, että tänä vuonna voisin skipata koko joulun!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mietin! Kyllä se sieltä tulee, vaikkei mitään sen eteen teekään. Minäkin vein kortit postiin viimeisenä päivänä (montakohan unohdin kirjoittaa?), lahjoja on vähemmän kuin koskaan ikinä..

   Ihanaa, kun sulla on lomaa ennen joulua! Sitä minäkin olen aia toivonut, mutta nytkin vielä aaton aatto menee töissä. Olisi ihana valmistella joulua rauhassa, töiden jälkeen kun ei oikein jaksa.

   Ei nyt kuitenkaan skipata joulua, fiilistellään vaan eri tavalla!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!