perjantai 22. joulukuuta 2017

Ne tärkeimmät jouluvalmistelut


Paketoiminen on kivaa. Minun tekee mieli ostaa lahjoja jo ihan siksi, että saisin paketoida. Rakastan kauniita papereita ja nauhoja. Onneksi pari pakettia vielä odottaa käärettä.

Tämän vuoden jouluvalmistelut alkavat olla loppusuoralla. Vielä huomenna käyn postissa kysymässä yhtä pakettia, jonka luvattin saapuvan ennen joulua. Muuta en kaupasta tarvitse. 

Ruokia pitää vähän laittaa huomenna, samoin pikkuisen siivota, mutta niistä ei stressiä. Minulla alkoi nyt kahden viikon loma, joka tulee kyllä tarpeeseen. 

Seuraavat jouluvalmisteluni liittyvät oikean tunnelman hakemiseen. Sytytän kynttilöitä, luen kirjaa ja syön jotain hyvää. 

Sitten alkaakin seuraavan vuoden suunnittelu. Rakastan suunnittelua, eikä tarkoituskaan ole toteuttaa kaikkea. 

Juuri nyt, kun on aikaa ideoida ja halua lueskella joulukirjoja ja -lehtiä, on hyvä keräillä ohjeita ja vinkkejä ensi vuotta varten. Minulla on joulusuunnitteluvihko tätä varten. Kerään sinne myös lahjaideoita ensi joulua varten pitkin vuotta. 

Tänä jouluna kaipaan kaikista eniten lepoa ja virkistymistä. Kaipaan hyviä lenkkeilykelejä. Aamuja, jolloin herään virkeänä. Päiviä, jolloin jaksan pelata lasten kanssa lautapelejä. 

Ensi jouluksi toivon sellaista työtä, joka ei väsytä minua kokonaan. Tai ei väsymykseen syynä ole työ, vaan työaika ja -matka. Niihin toivon muutosta. Joulufiilistä on vaikea saada kuolemanväsyneenä.

Niin että tärkeimpiin joulufiiliksiin kuuluu elämän miettiminen sen mukaan, että koko elämä on mallillaan. Ehkä kuitenkin se loppuvuosi on tärkeämpi, kuin ne pari juhlapäivää. Vaikka kyllä minä joulua rakastan. Aion nauttia joulujutuista ihan täysillä. 

Rauhallista ja virkistävää lomaa sullekin! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!